CHP’li Erdoğdu’dan Soylu’ya bildiri tepkisi: Siyasi zekâsızlık, ortada darbe bildirisi falan yok

CHP’li Erdoğdu’dan Soylu’ya bildiri tepkisi: Siyasi zekâsızlık, ortada darbe bildirisi falan yok
Emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan bildirinin CHP ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 'Türkiye siyaseti bir tımarhaneye döndü’ dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Bir grup emekli amiralin imzasıyla yayımlanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi konulu bildirisi Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Bildiri sonrası iktidar ve kuvvet komutanlarından açıklamalar geldi. AKP ve MHP’nin açıklamalarını Artı Gerçek’e değerlendiren CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, "Memleketin sorunlarını gizlemek amacıyla iktidar manipülasyonu yapılıyor" dedi. 

‘TÜRKİYE SİYASETİ BİR TIMARHANEYE DÖNDÜ’

Emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan bildiriyi ve konuya ilişkin iktidardan gelen "darbe" açıklamalarını değerlendiren Erdoğdu, "Ortada darbe bildirisi falan yok. Bir sürü yaşlı başlı insan adliyelerde mağdur ediliyor. Sadece kendi mesleki birikimleri ile kaygılarını paylaşmışlardı. Bu anayasal olarak düşünce ve ifade kapsamında ama bir siyasi cinnet içinde yaşıyoruz. Türkiye siyaseti bir tımarhaneye döndü. Yazık günah ülkenin haline üzülüyorum" dedi. 

‘MEZARLIKTA ISLIK ÇALAR GİBİ CHP’YE SALDIRIYORLAR’

Bildiriye ilişkin CHP’nin hedef haline getirilmesinin nedenini, iktidarın kaybetmesinden kaynaklandığını söyleyen Erdoğdu, "Çünkü iktidarı kazanacak olan Cumhuriyet Halk Partisidir. İktidarı kaybettikçe kendi suçlarının farkında oldukları için çok büyük bir korku yaşıyorlar. Mezarlıkta ıslık çalar gibi CHP ve Millet ittifakı korkusuyla sürekli CHP’ye saldırıyorlar. Bu durumun halkta bir karşılığı yok. CHP ve Millet İttifakı yavaş yavaş kararlı adımlarıyla yükselmeye devam ediyor. Ve sonuçta da ilk seçimi kazanacağız. Türkiye’nin tek kurtuluşu var o da seçim sandığı. Ne kadar erken gelirse Türkiye için o kadar iyi olacak. 

‘GİTTİKÇE DAHA DA KÜÇÜK DÜŞÜYORLAR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’yi işaret ederek, "Tüm irtibatlarını ortaya çıkardık" sözlerine de yanıt veren Erdoğdu, "Saçma sapan bir. Bir milyon 200 üyemiz var. Türkiye’nin kurucu partisiyiz. CHP üyeliği sanki bir suçmuş gibi göstermek siyasi zekasızlıktır. Bu söylemlerin halkta bir karşılığı yok. Gittikçe daha da küçük düşüyorlar" dedi.

Öne Çıkanlar