CHP'li Kılıç, Aslı Özkısırlar'ın ölümü nedeniyle Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdı

CHP'li Kılıç, Aslı Özkısırlar'ın ölümü nedeniyle Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, hastahaneye yatırılmadığı için yaşamını yitiren Aslı Özkısırlar nedeniyle Sağlık Bakanı'nın istifa edip etmeyeceğini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de Aslı Özkısırlar’ın yaşamını yitirmesinden hükümeti ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sorumlu tutarak, istifa çağrısında bulundu. Kılıç, "Bu ve bundan önce yaşanan ölümlerdeki sorumluluklarından dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililer istifa etmelidir" dedi.

‘ASLI’YI GÜNDEMDE TUTALIM MI, NE DERSİNİZ?’

Erdan Kılıç, AKP kongreleri için, "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim" diyen Bakan Koca’ya, "Peki görevinizi yapamadığınız için yaşamını yitiren Aslı’yı gündemde tutalım mı? Ne dersiniz?" sözleri ile tepki gösterdi. "İktidarın öve öve bitiremediği sağlık sistemi algısının çöktüğünü" savunan Kılıç, "İnsanları koca koca beton yığınları değil; işini doğru yapan, şeffaf ve tutarlı yönetimler korur" ifadelerini kullandı.

‘AKP ÜLKENİN BOYNUNA İLMEĞİ GEÇİRDİ’

Kılıç'ın açıklaması şöyle:

"Nisan itibariyle; günlük vaka sayısı 42 bin 308’e, vefat sayısı 179’a yükseldi. Peki bu tablo karşısında AKP iktidarı ve Sağlık Bakanlığı ne yapıyor? Onlar da seyirci gibi bu tabloyu izliyor. Seyirci olmak yerine pandemiye karşı her türlü önlemi alması ve vatandaşların yaşam hakkını koruması gerekenler, gencecik bir canın daha kayıp gitmesine engel olamamışlardır. AKP ülkenin boynuna ilmeği geçirdi, adeta altındaki sandalyeyi tekmeliyor."

İzmir’de hastanelerde yer bulamadığı için yaşamını yitirdiği belirtilen Aslı Özkısırlar’ın ölümünden hükümet ve Sağlık Bakanı Koca’nın sorumlu olduğunu öne süren Erdan Kılıç, konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıyacağını da ifade etti. Kılıç, "İsveç’e şov için ambulans uçak gönderenler Aslıya bir yatağı çok gördüler" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar