Cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan erkek 'somut delil' gerekçesiyle serbest bırakıldı

Cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan erkek 'somut delil' gerekçesiyle serbest bırakıldı
Mahalleli, failin serbest bırakılmasın tepki gösterdi.

Mersin’de daha önce de cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan cezaevine giren ve Covid-19 pandemisi gerekçesiyle serbest bırakılan Cuma B., isimli erkek 8 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı suçlamasına rağmen 4. Yargı Paketinde yer alan ‘Çocuğa istismar suçlarında somut delil aranacak’ koşuluna göre serbest bırakıldı.

14 Temmuz günü merkez Mezitli ilçesinde meydana gelen istismar olayında; annesi D.K ile birlikte Adana’dan Mersin’e bir yakınlarının yazlığına misafir olarak gelen ortaokul öğrencisi E.K, mahalle bakkalına dondurma almaya gittiği sırada cinsel istismara maruz bırakıldı.

Daha önceden de cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan yedi yıl hapis cezasına çarptırılıp, 3,5 yıl cezaevinde yattıktan sonra pandemi önlemleri kapsamında izinli bırakılan evli, iki çocuk babası Cuma B., isimli erkeğin cinsel istismarına maruz bırakan E.K.'nın olayı annesine anlatmasıyla istismar ortaya çıktı.

Anne D.K., Tömük Jandarma Karakolu’na giderek şikayetçi oldu ve jandarma ekibi, zanlı Cuma B.’yi gözaltına aldı. ANKA'nın haberine göre; E.K. ise pedagog eşliğinde alınan ifadesinde istismarı anlattı.

MAHALLELİDEN TEPKİ

Küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan bakkal Cuma B.,isimli erkek ise suçlamayı kabul etmedi. Sevk edildiği mahkemede ise "Somut delil yok" düzenlemesine göre tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Failin serbest bırakılması mahalleliler tarafından tepkiyle karşılandı. Olayın yaşandığı yerde müstakil bir evi bulunan Cuma B., vatandaşların dinmeyen tepkileri üzerine eşi ve iki çocuğu ile birlikte jandarma ekibi eşliğinde mahalleden çıkartılarak başka bir ile gönderildi.

ANNE: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

İstismara maruz bırakılan E.K.'nın annesi D.K. de zanlının serbest bırakılmasına isyan etti. Olayın peşini bırakmayacağını belirten anne, "Daha önce böyle bir olay yaşamamıştık. Kızımın yataktan çığlık atarak uyanmasıyla başına kötü bir şey geldiğini anlamıştım. Biraz zorlayınca acı gerçeği anlatıp, o gece sabaha kadar kucağımda bana sarılarak güçlükle yattı. Tir, tir titreyip ağlayan kızımı güçlükle sakinleştirdim. Pedagog eşliğinde karakolda ifadesi alınırken olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı. Sabıkalı olan ve cezaevinden izinli çıkan bu sapık, şimdi ellerini kollarını sallayarak geziyor. Hâlâ neyin delilini istiyorlar anlayabilmiş değilim. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağım. Bu sapığın en ağır ceza alması için çaba göstereceğim. Kızım şu an tedavi görüyor" diye konuştu.

4. YARGI PAKETİ

Bir süre önce 4.Yargı Paketi’nde yer alan "Çocuğa istismar suçlarında somut delil aranacak" şeklindeki 13. Madde, TBMM’de muhalefetin tüm itirazlarına rağmen yasalaşarak yürürlüğe girmişti.

Öne Çıkanlar