Çocuk sahibi olmak lükse dönüştü

Çocuk sahibi olmak lükse dönüştü
Bebek bakımı ve beslenmesi için sunulan ürünlerde yüzde 33 artış yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer bebek ürünlerine yönelik araştırmasını paylaştı. Beslenme ve bakımda yüzde 33 artış var.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, yeni çocuk sahibi olan yurttaşların bu krizden daha ağır bir şekilde etkilendiğini söyledi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP'li Taşcıer, "Bebeğin ve annenin beslenmesi ile bebeğin temizliği masraflarında bir yılda ortalama yüzde 33’lere varan artışlar yaşandı. Türkiye’de geçen yıl 1 milyon 183 bin 652 bebek doğduğu düşünüldüğünde, milyonlarca ailenin dünyaya getirdikleri biricik yavrularını büyütebilmek için büyük harcamaları göğüslediği de görülebilecektir. Artan bebek bakım masraflarının, bebeğin ve annenin beslenmesi ile bebeğin temizliği özelinde, sadece son bir yılda ne ölçüde arttığını tespit edebilmek için bir inceleme çalışması yapılmıştır. En bilinen iki süpermarket ve bir anne bebek ürünleri mağazasının online satış platformlarında Nisan, Mayıs 2019 ve Mayıs 2020 tarihlerindeki sayfalarında yine en bilinen markaların satış fiyatları karşılaştırılmıştır. Böylece söz konusu markaların bir senede, aynı ürünlerindeki fiyatların artış oranı ortaya konulmuştur" dedi.

Anne sütünün artırılması için satılan süt ürünlerinde yüzde 99,8 artış olduğunu belirten Taşçıer'in araştırmasına göre :Prematüre, 2,3 ve 4 beden bezleri: yüzde 23,6, bebek sütü ve 18 ay sonrası için devam sütü: yüzde 25,9, bebek maması: yüzde 24,3, bebek şampuanı: yüzde 33,6, pişik önleyici bebek kremi: yüzde 28,6 şeklinde artı.

Öne Çıkanlar