Çorlu’da darp edilen ailenin yakını: Kadın çocuk demeden 15-20 dakika boyunca darp ettiler

Çorlu’da darp edilen ailenin yakını: Kadın çocuk demeden 15-20 dakika boyunca darp ettiler
Çorlu'da polisin darp ettiği yaşlı çiftin yeğeni Artı Gerçek’e konuştu. Yaşlı kadının hastaneden yeni çıktığı öğrenilirken, videoyu çeken kişiye de kötü muamele edildiği ortaya çıktı.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi'nde polisin darp ettiği aileden Kazım Sarıca olay anını ve sonrasında yaşananları Artı Gerçek’e anlattı.

Kazım Sarıca "Polis motorla gezerken iki vatandaşı görüyor, ailemin olduğu mahalleye giriyor, ailem de o sırada bahçede oturuyor" dedi ve olayların bundan sonra başladığını belirterek olayı şöyle anlattı:

‘KADIN ÇOCUK DEMEDEN HERKESİ 15-20 DAKİKA BOYUNCA DARP ETTİLER’

"Polis o sırada bahçede oturan aileme ‘eve girin’ diyerek hakaret etmeye başlıyor. Böyle olunca karşı taraftaki çocuklardan polislere ‘evimizde oturuyoruz’ şeklinde bir tepki geliyor. Bu sözler üzerine mahalleye başka polis ekipleri de çağrılıyor ve kadın, çoluk çocuk gözetmeksizin hepsini darp ediyorlar. Bu darp 15-20 dakika sürüyor, ondan sonra alıyorlar o gençleri dereye götürüp orada da darp etmeye devam ediyorlar. Daha sonra ifadelerini almak için karakola götürüyorlar avukatları olmadan."

Saldırıya uğrayanlardan birinin saçı koparılmış

AİLEYİ HEDEF GÖSTEREN AKP İL BAŞKANINA TEPKİ: O MAHALLEDEN SİZE YÜZDE 95 OY ÇIKMIŞTI

AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın ‘Bunlarda bıçak vardı, yaramaz bir aile’ şeklindeki sözlerine tepki gösteren Sarıca "O mahalleden sana yüzde 95 oy çıkmış. Milletvekili adayı oldun, yakışır mı sana bilmeden böyle şeyleri yazmak" dedi.

DARP ETTİKLERİ 66 YAŞINDAKİ KADIN HASTANEDEN YENİ ÇIKMIŞ

Ailesinin o mahallenin en çok sevilen ailesi olduğunu dile getiren Sarıca, polislere de tepki göstererek şunları söyledi: "66 yaşında gözleri görmeyen, sakat bir kadın ve sen bu insanın kafasına jopla vuruyorsun. Bu pandemiden dolayı hastaneden yeni çıkardılar. Ameliyat olmuştu. Ölse kim verecek bunun hesabını? Diyelim ki bizim aile haksız, senin görevin bu mu, kendini savcının hakimin yerine mi koymak? Senin görevin adli işlemini yapıp gerekli yere teslim etmek. Hiç mi tahammülünüz yok? Gücün yetiyor diye onlar gariban diye dövmen mi lazım? Bizim başımıza bir iş gelince nereye gideceğiz?"

Saldırıdan bir başka darp izi

‘OLAYI ÇEKEN KİŞİNİN EVİNİN KAPISININ CAMINI KIRDILAR’

"Hepsinde darp izi var. Gelin bir görün hallerini. Ablam 66 yaşında eniştem 76 yaşında. Ne yapmışlar bu insanlar?" diyen Sarıca polislerin bu olayı çeken bir insanın peşinden evine girmek için kapısının camını kırdıklarını, telefonunu alarak görüntüleri silmeye çalıştıklarını söyledi.

Saldırı anını çeken yurttaşın evinin kapısının camları kırılmış

GÖRGÜ TANIKLARI: POLİS TERÖR ESTİRDİ

Diğer görgü tanıklarından biri olan M.A da "Ben gözlerimle şahit oldum. 20-30 polis resmen terör estirdi mahallede. Görüntüleri çeken kişinin peşine düştüler. Bu insanlar ne yapmış ki? Bu kadar ekip üç beş vatandaşa biber gazı ve jopla saldırıyor, yazıklar olsun" dedi.

Bir diğer görgü şahidi S.T de "Bunlar polis mi ya o kadar bağırdık vurmayın diye, o kadınlara vururken içimiz gitti. Hak var, hukuk var diyorlar. Allah elbette bir yerden çıkarır acısını" ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN AÇIKLAMA: VİDEOYU ÇEKENE DE KÖTÜ MUAMELE EDİLMİŞ

Polis saldırısına ilişkin Tekirdağ Barosu’ndan da bir açıklama geldi.

Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün, olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çorlu Başsavcılığından edindiğimiz bilgiye göre gözaltında şu anda kimse kalmamıştır. Ayrıca video çeken kişinin elinden görüntüyü almak için de kötü muamele olduğunu öğrendik.

PVSK’ya (Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu) aykırı orantısız müdahale eden polisler hakkında gereğinin yapılması için olayın takipçisiyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar