Cumhur İttifakı Akşener'e kulak verdi: Iğdır'da aday sayısı bire düştü

Cumhur İttifakı Akşener'e kulak verdi: Iğdır'da aday sayısı bire düştü
AKP, 7 kez parti değiştiren adayını geri çekti.

ARTI GERÇEK- Cumhur İttifakı, Iğdır'da iki aday çıkarmıştı. AKP'nin adayı Iğdır’da 25 yıldır siyaset yapan ve 7 parti değiştiren Adil Aşırım'dı. MHP ise İsa Yaşar Tezel'i aday göstermişti. 

İtifakın iki aday çıkarması üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir çağrıda bulunmuş, HDP’nin kazanmaması için aday göstermeyeceklerini duyurmuştu. Akşener, Cumhur İttifakı'nın tek aday göstermesi durumunda kendisini destekleyeceklerini de açıklamıştı. 

AKP ve MHP,  İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in açıklaması doğrultusunda aday sayısını bire düşürdü. AKP kendi adayı Adil Aşırım’ı geri çekerek Iğdır’ı MHP’ye bıraktı. İttifakın adayı MHP’den İsa Yaşar Tezel oldu. Bu kararla birlikte 7 parti değiştiren Adil Aşırım’a belediye başkanlığı yolu kapanmış oldu.

İLDE DURUM KRİTİK

2014 yerel seçimlerinde BDP 18 bin 168, MHP 17 bin 442, AKP ise 4 bin 490 oy almıştı. Iğdır merkez Tuzluca ilçesi ve Hoşhaber beldesi belediyeleri DBP’de. 24 Haziran seçimlerine göre Iğdır’da il geneli için durum kritik görünüyor. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 44,62, HDP ise yüzde 44,23 oy almıştı. Millet İttifakı’nın aldığı oy oranı yüzde 10,71. İl genelinde HDP ile Cumhur İttifakı arasında çeyrek puan gibi bir fark var. 

Öne Çıkanlar