'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefiyim' diyerek 600 bin TL dolandırdı

'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefiyim' diyerek 600 bin TL dolandırdı
Antalya'da çok sayıda kişiyi 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefiyim' diyerek toplam 600 bin TL dolandırdığı iddia edilen kişi mahkemede şizofren olduğunu savundu.

Antalya'da çok sayıda kişiyi 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefiyim', 'TBMM Başkanı eniştem' ve 'Cumhuriyet Başsavcısı'nın kardeşiyim' diyerek bir çok kişiyi toplam 600 bin TL dolandırdığı iddia edilen Birol D. jandarmanın yaptığı ev baskınıyla yakalandı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Konyaaltı Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konyaaltı, Kemer ve Elmalı ilçelerinde kendisini 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefi' olarak tanıtan, Meclis ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bağlantıları olduğunu döyleyip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Birol D. için çalışma başlattı.

'HER TÜRLÜ KAMU ARAZİSİNE ŞAHIS TAPUSU ÇIKARABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Yapılan araştırmada, Birol D'nin ilçe sakinlerini, kamu görevlileriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla ikna edip, 'her türlü kamu arazisi tapusunu şahıs adına çıkatrma, 'milli emlak ve mahkemelerde devam eden işleri olumlu sonuçlandırma' gibi işlemleri yapabileceğini söyleyip dolandırdığı tespit edildi.

Çok sayıda kişiyi, 'İstihbarat Başkanı ve görevlisiyim', 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istihbarat şefi ve Akdeniz Bölge Sorumlusuyum', 'TBMM Başkanı eniştem', 'Cumhuriyet Başsavcısı'nın kardeşiyim' gibi söylemlerle kandıran Birol D.'nin, çok sayıda kişiden 600 bin lira aldığı öğrenildi.

Evinde yapılan aramada 590 bin lira mevduatının bulunduğu bankaya ait hesap cüzdanına ulaşılan Birol D., gözaltı işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

'ŞİZOFREN' OLDUĞUNU İDDİA EDİP BİR ŞEY HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Birol D., savunmasında şizofren olduğunu iddia ederek, "Hastalığın etkisindeyken neler yaşandı hatırlamıyorum. Kendimi ne diye tanıttım, onu da bilmiyorum. Vesayet kararım söz konusu" sözleriyle kendini savundu.

'ANTALYA'YA TATİL İÇİN GELMİŞTİK ANCAK KARDEŞİM BENİMLE GERİ DÖNMEDİ'

2014 yılından itibaren sanığın vasisi olduğunu ifade eden Remzi D., "Sanık kardeşimle beraber Antalya’ya tatile gitmiştik, ben böbrek rahatsızlığı nedeniyle İskenderun'a dönmek zorunda kaldım ancak kardeşim benimle gelmedi. Avukatı Şafak Baysal olduğunu biliyorum. Onun müdafilik görevini yürütmesine onayım vardır. Bu davada onu temsil edebilir. Ayrıca vasisi olduğum sanığın bankadaki paralarının müştekilere verilmesi hususunda avukatım Şafak Baysal yetkili olsun" dedi.

Sanık Birol D'nin ve vasisi Remzi D'yi dinleyen mahkeme heyeti, şizofren raporu istenmesine ve sanığın tutukluluk tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar