Davutoğlu: 7 Haziran sonrası koalisyon kurulsaydı, 15 Temmuz'dan önce tedbirler alınabilirdi

Davutoğlu: 7 Haziran sonrası koalisyon kurulsaydı, 15 Temmuz'dan önce tedbirler alınabilirdi
Davutoğlu, 7 Haziran'da AKP MKYK'sının çoğunluğunun 'CHP'yle koalisyon kuralım' dediğini belirtti. Davutoğlu 'Koalisyon yürüseydi 15 Temmuz'a önce tedbirler alınabilirdi' iddiasında bulundu.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'nin genel başkanı ve başbakan olarak katıldığı 7 Haziran 2015 seçimleri ardından neden koalisyon kurulmadığına dair açıklamalarda bulundu. 

7 Haziran seçimleri ardından AKP MKYK'sının Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon kurulmasına onay verdiğini belirten Davutoğlu, "Kendi partimin içinde bana karşı bir hareketlenme başladı kongrede Eylül’de. Şunu fark ettim. İki tarafın da tabanları çok yatkın değil. Kemal bey de kendi tabanından tepki altında. Bizim tabanda da on yılların uzaklaşması, dolayısıyla karşılıklı güvensizlik hali var. Yukarıda anlaşıp tabana yayamazsanız bir müddet sonra kendi tabanınızla çatışmalar doğar. Birtakım o anlamda tepkiler geldi. Kurmuş olsaydık da Sayın Cumhurbaşkanının daha sonra kendisinin en yakın arkadaşı olan ve onun için 2008’de siyasete girmiş olan bana 1 Kasım sonrasında tutumuna baktığınızda, muhtemelen o koalisyon da yürümezdi" ifadeleri ile koalisyonun neden kurulmadığını açıkladı. 

Davutoğlu, "Kurulsa ve kurumsal şekilde bu yürüseydi 15 Temmuz gibi yaşanan o acı olaydan önce tedbirler alınabilirdi belki. O zaman gördüm ki şunu göstermem gerekiyor kendi partime: Biz seçime gireriz ve kazanırız. Açık söyleyeyim herkes sahip çıkar, 1 Kasım 2016 seçimi o gün başında bulunduğum kadrolarla birlikte bizim zaferimizdir" dedi. 

Öne Çıkanlar