'Davutoğlu'nun manifestosunu okurken aklıma Hz. Ali'yi katleden sapkın güruh geldi'

'Davutoğlu'nun manifestosunu okurken aklıma Hz. Ali'yi katleden sapkın güruh geldi'
'Ben yoksam gerisi tufan!' mantığına yaslanan bir anlayış, inanın ki o Harici anlayış kadar bile değerli değildir'

Star yazarı Mehmet Metiner, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen ay yayımladığı 15 sayfalık manifestoya ilişkin yazısında, "Manifestoyu okurken aklıma Hariciler geldi. Hani şu hakem meselesinden dolayı Hz. Ali’den ayrılıp sonrasında Hz. Ali’yi hunharca katleden sapkın güruh var ya!" ifadelerini kullandı.

Metiner'in bugün (2 Mayıs 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Manifesto"yu okurken aklıma Hariciler geldi. Hani şu hakem meselesinden dolayı Hz. Ali’den ayrılıp sonrasında Hz. Ali’yi hunharca katleden sapkın güruh var ya! Nerede bir Hz. Ali taraftarını yakalarlarsa kılıçlarıyla doğrayan o günahkar ve fitneci güruh var ya! Şimdi birilerinin Reis’i ve Reis’e sadakatle bağlı olanları hedef tahtasına nasıl oturttuklarını gördüğümde hatırladığım o nifak ehli Haricilerin sözleri geldi aklıma. Hak gibi görünen o sözlerin ardındaki batıl muratlarının yol açtığı yıkımlar hâlâ içimizde kanayan bir yaradır. 

Sözün kendisinden önce ardındaki muradı iyi görmek gerek. 

Elbette kimden gelirse gelsin tüm sözleri alır değerlendiririz. Varsa yanlışımız düzeltiriz. Lakin hak gibi görünen sözleri içimize fitne salmak ve birliğimizi bozmak amacıyla kullananların da oyununa gelmeyiz. 

Kendilerini nimetten saydırmak için partilerinin ayağına çelme takmayı, seçim meydanlarından kaçmak yetmiyormuş gibi el altından başka partilere oy vererek/verdirterek partilerine güç kaybettirmeyi siyaset zannedenleri de kendimizden bilmeyiz. 

"Ben yoksam gerisi tufan!" mantığına yaslanan bir anlayış, inanın ki o Harici anlayış kadar bile değerli değildir. 

Hem partinizi başarısız ve güçsüz kılmak için çalışacaksınız hem de kalkıp partinize kendinizi eksene alan yeni yol haritaları çizeceksiniz, e pes vallahi! 

Bunun adına "ıslahat" değil, düpedüz bozgunculuk denir! 

Onun için diyorum ki asıl tartışılacak olan denilenler değil bu yapıp edilenlerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar