DBP: Bu bir sokak işgali değil, yüzyıllardır yapılan ayrımcılığın birikimidir

DBP: Bu bir sokak işgali değil, yüzyıllardır yapılan ayrımcılığın birikimidir
'Antifaşist bir ruhla başlatmış olduğunuz direnişinizin yanında yer aldığımızı belirtiyor, direnişle zafere gideceğinize olan inancımızı yineliyoruz.'

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine sonrası başlayan protestolara ilişkin açıklama yapan DBP, "Bu bir sokak işgali değil, yüzyıllardır yapılan ayrımcılığın birikimidir" diye belirtti. 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), ABD'de George Floyd’un bir polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesi sonrası tüm ülkeye yayılan protesto eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, isyan dalgasının meşru bir zeminde gerçekleştiği belirtildi.
 
'HAYDUTLAR IRKÇILIĞI TIRMANDIRANLARDIR'
 
Açıklamada, Floyd’un öldürülürken sarf ettiği "nefes alamıyorum" sözlerine işaret edilerek, "Biz Kürtler bu katliama ve bu sözlere yaşadığımız topraklar da defalarca tanık olduk. Daha dün Kürtçe türkü dinliyor diye 20 yaşındaki Kürt genci katledildi. Irkçılık devlet eliyle yaşama hakim kılınmaya çalışmaktadır. ABD’de yapılan bu katliam sonrasında ise yetkililerin açıklamalarında ise direnişçiler haydutlar olarak nitelendirilerek bu vahşet meşrulaştırılmak ve ırkçılık normalleştirilmek istendi. Burada asıl haydutlar ırkçılığı tırmandıran, yargısız infazları yasallaştırmaya çalışanlardır. Burada yaşanılan yüzyıllardır yapılan haksızlığa başkaldırmadır. Haklı bir davanın meşru bir isyanıdır" denildi.
 
'POLİS, DÜŞMANIN İŞGAL GÜCÜDÜR'
 
Polisin George Floyd cinayeti ve yaşanılan sayısız vahşetin sorumlusu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tüm ülkelerde olduğu gibi ABD’de de zor aygıtı olan polisler genelde ırkçı ve gerici kesimlerden oluşmaktadır. Bundan dolayı emekçilerden, yoksullardan ve ezilenlerden, halklardan nefret ederler. Polis her ülkede emekçilere, ezilenlere ve halklara karşı düşmanın işgal gücüdür. Minneapolis’te başlayan bu direniş hareketini suçlayan iktidar ve ırkçı kesimler, direnişçileri terörist olarak göstermektedir. Asıl suçlu bu katliama söylemleri ile destek verenlerdir. Bu bir anlık sokakları işgal değildir. Bu yüzyıllardır yapılan ayrımcılığın birikimidir. Bu birikimi örgütleyen ve sokaklara döken sizlerle her daim dayanışmada bulunmak bizler için bir zorunluluktur. Antifaşist bir ruhla başlatmış olduğunuz direnişinizin yanında yer aldığımızı belirtiyor, direnişle zafere gideceğinize olan inancımızı yineliyoruz."

Öne Çıkanlar