Dev şirketin 64 gündür CEO’su yok

Dev şirketin 64 gündür CEO’su yok
Akıllı telefonlardan araç çağırma hizmeti veren Uber'in CEO koltuğunda 64 gündür kimse yok. Bu büyüklükte bir şirket ilk defa bu kadar uzun süre CEO'suz kalıyor.

EKONOMİ - Akıllı telefon uygulaması üzerinden araç çağırma hizmeti veren Uber'in CEO koltuğunda 64 gündür kimse oturmuyor. Bu büyüklükte bir şirket ilk defa bu kadar uzun süre CEO'suz kalıyor.

CNN Money’in haberine göre, Uber’in son CEO’su Travis Kalannick’in geçtiğimiz 21 Haziran’da istifa etmesinin ardından yeni CEO’nun kim olacağı hala belirlenmedi. Son CEO Travis Kalannick, şirkette üst üste yaşanan skandalların ardından dönüş tarihi verilmeden süresiz izne çıkarılmış ve daha sonra görevinden ayrılmıştı.

ÇOK SAYIDA SKANDALLA GÜNDEME GELDİ

Piyasa değeri 70 milyar dolar olarak ifade edilen Uber’de, bugüne kadar pek çok skandal yaşandı. İlk olarak 2014’te Hindistan’da sürücülerinden birinin kadın yolcuya tecavüz ettiği olayı örtbas etmekle suçlanan Asya Müdürü Eric Alexander’ı işten çıkarıldı.

Taciz suçlamaları sonucunda 20’den fazla elemanını işten çıkardı. İşten çıkarmalar cinsel taciz, fiziksel ve duygusal şiddet gibi gerekçelerle yapıldı. Şirkete 215 cinsel taciz suçlaması yöneltildi.

Ama firmadaki en büyük patlama noktası eski yazılım mühendisi Susan Fowler’in 19 Şubat’ta yazdığı blog yazısından sonra oldu. Fowler, eski müdürünün kendisine seks teklif ettiğini ve Uber’in insan kaynakları departmanının ona üst düzey yönetici olduğu için onu cezalandıramayacağını söylediğini yazdı. Fowler, kadınların Uber’de karşılaştığı pek çok sorunu ve ayrımcılığı da yazdı.

Öne Çıkanlar