Disipline sevk edilen CHP'li Erol: Televizyondan öğrendim

Disipline sevk edilen CHP'li Erol: Televizyondan öğrendim
CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

İhraç talebiyle CHP Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol basın toplantısı düzenledi. Disipline sevk edildiğini televizyondan öğrendiğini söyleyen Erol, "Gerekçesi Grup Başkanvekillerinden izin almadan TV programlarına katılmam olarak bildirildi. Sonuç olarak bir milletvekilinin parti disiplini ve grup kararlarına uyması lazım. Ben de TV’lere çıkarken ulaşarak, sözlü olarak bilgi vererek çıktım. Burada sevindirici olan konuşma içeriğinden değil sadece izinsiz katılma nedeniyle disiplin süreci başlatılması" dedi.

‘CHP İLE BAĞLARIM KURULUŞ DÖNEMİNE DAYANIR’

"Benim CHP ile tarihi bağlarım Meclis’in ilk kuruluş dönemlerine dayanır" diyen Gürsel Erol, "Çünkü ailemizin büyük dedesi Dersimli milletvekilidir. CHP’nin ilk milletvekillerindendir. Biz ulusal değerler üzerinden siyaset yapan, Cumhuriyet değerleri üzerinden siyaset yapan bir aileyiz. Biz Atatürk’ün CHP’sinin üyeleriyiz. Bu gelenek ve kültüre sahip çıkmayı da kendimize siyasi, ahlaki sorumluluk olarak, yol göstermiş dedemizin peşinden siyaset yapan birisiyim" diye konuştu.

Üzgün olduğunu aktaran Erol, "95 yıllık CHP’nin tarihine 34 yıl canlı şahitlik yapmış birisiyim. İlk kaydım 1984. 34 yılda 25 yaşında CHP’nin en genç il başkanlığını yaptım. 22 yaşında kurucu gençlik kolları genel başkanlığı yaptım. Parti kültüründen, partinin ahlaki değerlerinden gelen birisiyim. Parti ile üyelik bağlarımızı kesmeye çalışabilirler. Ama CHP’li onurunu kimliğini asla bizden alamazlar" ifadelerini kullandı.

‘PARTİ ORGANLARININ VERECEĞİ HER KARARA SAYGILIYIM’

Verilecek her karara saygı duyduğunu dile getiren Erol şöyle devam etti: 34 yıl içinde 8 genel başkanla çalıştım. Bu süreyi onur şeref olarak gördüm. Bugün Grup Disiplin Kurulu toplanarak basından aldığımız haber doğrultusunda mail ortamında gerekçeleri geldi. Milletvekili olarak ülkedeki sorunlara bakış açımızı parti politikalarını anlatmak adına içerikle ilgili sorun olmaması sadece izin almamak nedeniyle ihraç talebiyle disiplin sevki üzüntüyle karşılıyorum. Hakka hukuka adalete inanan bir milletvekiliyim. Sanıyorum arkadaşlar da hak hukuk adalet noktasında değerlendirip karar vereceklerdir. Partimin yetkili organlarının vereceği her karara saygılıyım. Hiçbir şartta alınan kararda CHP kimliğinin onurdan vazgeçmeyip siyasi mücadelemize CHP içinde devam edeceğimizi, CHP’li olmanın onurunu her fırsatta yaşadığımızı belirtmek isterim. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Öne Çıkanlar