Diyarbakır'dan Ankara Katliamı açıklaması

Diyarbakır'dan Ankara Katliamı açıklaması
Ankara Katliamı'nın karar duruşmasının Sincan Cezaevi Kampüsü Yerleşkesi'ne taşınmasına tepki gösteren Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, kamu görevlilerininde dahil edilmesini istedi.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim Ankara katliamı davasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nda (DTO) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya platform bileşenlerinin yanı sıra Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Komite Üyesi Halis Yerlikaya katıldı. Platform adına açıklama yapan DTO Genel Sekreteri Orhan İlim, katliamı gerçekleştirenlerin polis tarafından bilinmesine rağmen önlenmediğini ifade etti. İlim, "Öfkemiz büyük, çünkü 2012 yılından beri emniyet tarafından izlenen ve kimlikleri bilinen katiller itiraf edildiği gibi 'kendilerini patlatmadan' yakalanmamıştır" dedi.


Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu duruşmanın Sincan Cezaevi'ne taşınmasına tepki gösterdi

‘KAMU GÖREVLİLERİ YARGILAMAYA DAHİL EDİLMEDİ’

Patlamanın yaşanmasının ardından olay yerine ambulanslardan önce TOMA'ların geldiğini hatırlatan İlim, atılan gaz bombaları ve TOMA'lar ile yapılan müdahale ile katliamda ölümlerin arttığını ifade etti. Davaya ilişkin yürütülen soruşturma sürecine de değinen İlim, "Katliama göz yuman, soruşturmayı bulandıran, sorumluluğu bulunan hiçbir kamu görevlisi yargılamaya dahil edilmeyerek devletin sorumluluğunun üstü örtülmüştür. Müfettiş raporlarına ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen sorumluluğu bulunan görevlileri hukuksuz bir biçimde korumuştur. Aynı devlet 10 Ekim katliamına ilişkin haber yapan gazeteciler, katliamı protesto eden yurttaşlar ve avukatların ifadelerini almış, haklarında ceza istemiyle davalar açmıştır. Duruşmalarda 'katliam' tanımını bile duymak istememiştir" dedi. 

'KARAR DURUŞMASI SİNCAN'A KAÇIRILDI’

Yürütülen dava sürecine dikkat çeken İlim, "23 ay 50 celse Sıhhiye Adliyesi'nde görülen davanın karar duruşması Sincan'a kaçırılmıştır. Duruşmanın Sincan'a kaçırılması manidardır" şeklinde konuştu. Katliamın tüm sorumlularının yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan İlim, "Bu davayı savcılığın oldukça eksik ve kabul edilemez mütalaasındaki bu haliyle kapatmaya çalışanlar bilsinler ki; ağıtlarımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek" ifadelerin kullandı.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar