Djokovic'ten hayranlarına: Hakem yanlış bir şey yapmadı, lütfen ona destek olun

Djokovic'ten hayranlarına: Hakem yanlış bir şey yapmadı, lütfen ona destek olun
Djokovic'in sinirlenip vurduğu top çizgi hakemi Clark’ın boğazına isabet etmiş ve bunun ardından diskalifiye edilmişti.

Vurduğu topun çizgi hakeminin boğazına gelmesinin ardından diskalifiye edilen Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic, hayranlarına karşı hakeme destek verdi. Hakemin tepkisini abartı bulan hayranlarına seslenen ünlü tenisçi, "Yanlış hiçbir şey yapmadı. Bu süre zarfında özellikle ona destek olmanızı ve değer vermenizi rica ediyorum" dedi.

ABD Açık Tenis Turnuvası 4. turunda, vurduğu topun çizgi hakemi Laura Clark’ın boğazına top gelmesinin ardından diskalifiye edilen Novak Djokovic, hakemin tepkisini abartı bulan hayranlarına seslendi.

Twitter üzerinden hakemi rahatsız etmeme çağrısı yapan Djokovic şunları yazdı:

Sevgili Novak Djokovic hayranları topluluğu, pozitif mesajlarınız için teşekkürler. Lütfen hakemin de desteğimize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Kendisi yanlış hiçbir şey yapmadı. Bu süre zarfında özellikle ona destek olmanızı ve değer vermenizi rica ediyorum. Böyle anlardan daha da güçlenerek çıkıyoruz, bunların üstesinden geliriz. Herkese sevgiler. Avrupa, bekle geliyorum."

Djokovic, dün de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yaşananlar beni gerçekten üzdü, boş hissediyorum. Turnuvanın çizgi hakeminin durumunu sordum, tanrıya şükür kendini iyi hissediyor. Gerçekten böyle bir rahatsızlığa neden olduğum için çok üzgünüm. Hiç kasıtlı değildi. Çok yanlıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Djokovic’in özür dilemesine rağmen yaralanan hakem ünlü tenisçinin hayranlarına kurtulamamış, verdiği tepkinin aşırı olduğu savunulmuştu.

Öte yandan, Clark'ın boynunda morarma olduğu ve nefes darlığı çektiği belirtilirken dün Flushing Meadows'da düzenlenen maça da katılmamıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının 7. gününde 4. tur karşılaşmalarında, kariyerinin 18. grand slam şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen tek erkekler dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, İspanyol Pablo Carreno Busta ile korta çıkmıştı.

Karşılaşmanın ilk setinde rakibine 6-5 yenik durumda olan Djokovic'in sinirlenip vurduğu top çizgi hakemi Clark’ın boğazına isabet etmiş ve bunun ardından diskalifiye edilmişti. (HABER MERKEZİ)
 

 

Öne Çıkanlar