Eğitim-İş tüm kamu çalışanlarını 4 Aralık’taki mitinge çağırdı

Eğitim-İş tüm kamu çalışanlarını 4 Aralık’taki mitinge çağırdı
Eğitim-İş, 'Sarayın yalanlarına son vermek için tüm kamu emekçilerini mitinge davet ediyoruz' diyerek tüm kamu çalışanlarını Birleşik Kamu-İş’in mitingine katılmaya çağırdı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ankara’nın Ulus semtinde ekonomik krize ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. "Zam, kriz, yoksulluk. Tükeniyoruz" pankartının açıldığı açıklamada "3600 ek gösterge" yazılı dövizler de taşındı.

‘EĞİTİM ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA MAHKUM EDİLDİ’

Açıklamada konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Şenol Eyüboğlu, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğrencilere nitelikli bir eğitim vermek konusunda yoğun bir çaba harcadıklarını aktardı. Eyüpoğlu, "Mevcut siyasi iktidarın gerici eğitim dayatması sonucu öğrencilerimiz adete Orta Çağ karanlığına mahkum edilmiştir. Eğitimde piyasacı dayatma sonucunda ise; özel öğretimin payı yüzde ikilerden, yüzde otuzlara doğru tırmanmıştır. Bu durum eğitimde fırsat eşitliğine vurulan en büyük darbedir" dedi.

Bu iktidar döneminde öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye kategorilere ayrılmasının sonucunda modern çağın kölelik sisteminin yaratıldığını ifade eden Eyüboğlu, "Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek ‘doğrudan torpil’ anlamına gelen mülakata dayalı öğretmen sistemini getiren bakanlık öğretmen açığını ücretli öğretmenlikle kapatmaya çalışmaktadır" diye belirtti.

EĞİTİM EMEKÇİLERİ GEÇİNEMİYOR

Eğitim emekçileri üzerinde gerçekleştirdikleri anket çalışmasından bahseden Eyüboğlu, katılımcıların yüzde 57’sinin ailesinin gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı, yüzde 65’inin de geçinmekte zorlandıkları için yakınlarından borç aldığına dair verileri paylaştı. AKP’nin pandemi sürecinde eğitim alanında yeterli önlemler almayarak, süreci yürüttüğünü vurgulayan Eyüboğlu, "Biz meslek emekçileri olarak bu tahribatlar karşısında artık sözün bittiğine ve eylem zamanının geldiğine inanıyoruz" diye konuştu.

"İnsanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz" diye belirten Eyüboğlu, zam, kriz ve yoksulluk karşısında emekçilerin haklarını savunacaklarını belirtti. Eyüboğlu, "Sarayın yalanlarına son vermek için tüm kamu emekçilerini Birleşik Kamu-İş’in 4 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceği mitinge davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklama ardından emekçiler kredi kartlarının ve banka borçlarının yer aldığı A4 kağıtlarını yaktı. (MA)

Öne Çıkanlar