Eğitim-Sen'den 'liseler aşı takvimine göre açılsın ve liselerde sınavlar iptal edilsin' talebi

Eğitim-Sen'den 'liseler aşı takvimine göre açılsın ve liselerde sınavlar iptal edilsin' talebi
'Eğitim emekçilerine aşı yapılmasına gecikmeksizin bir an önce başlanmalıdır.'

ARTI GERÇEK- Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 1 Mart itibariyle liselerde yüz yüze eğitimi başlatmasına ilgili çevrelerden tepki gelmeye devam ediyor. Eğitim-Sen, MEB’in öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime başlanması kararına karşı çıktı ve sınavların ertelenmesi talebini dile getirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada, "Bulaş riski bakımından yetişkinlerle benzer nitelikler taşıyan bir öğrenci grubu olan liselerde 12. sınıflar için okullar açılmakta, tüm seviyelerde 1 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında, birinci dönemin yapılmayan sınavlarının yüz yüze yapılacağı ve bu sınavların 1 Kasım 2020 tarihine kadar olan konuları kapsayacağı belirtilmektedir" denildi.

Aşı takviminin belirsiz olduğunu belirten Eğitim-Sen, 9, 10, 11 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlamasıyla okul nüfusunun ve hareketliliğin artacağını kaydetti. 

Öte yandan uzaktan eğitimin ortaya çıkarttığı fırsat eşitsizliğinin sınav sonuçlarına da yansıyacağını vurgulayan Eğitim-Sen, telafi edici uygulamaların devreye sokulmadığını belirterek, şu taleplerde bulundu:

"Eğitim emekçilerine aşı yapılmasına gecikmeksizin bir an önce başlanmalıdır.

"Okulların ne zaman açılacağı, aşı takvimi, telafi programlarının kapsamı ve niteliği, okul içinde salgınla mücadele ve benzeri konulardaki karar süreçlerine, eğitim bileşenlerinin ve onların demokratik örgütlerinin katılımı sağlanmalıdır.

"Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavların yapılması kararı iptal edilmeli ve bu sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir."

Öne Çıkanlar