Ekonomi bürokrasisinde istifa kuyruğu mu? Birini İsmail Saymaz, birini Murat Yetkin açıkladı

Ekonomi bürokrasisinde istifa kuyruğu mu? Birini İsmail Saymaz, birini Murat Yetkin açıkladı
İstifası istenen önemli isimler tartışması sürüyor. TÜİK Başkanı Dinçer ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun istifalarının kulislere düşmesi bürokrasideki rahatsızlıkları ortaya serdi.

ARTI GERÇEK - Türkiye'de son günlerde 'istifası' istenen önemli isimler tartışması sürüyor. Gazeteci Murat Yetkin bir ismi açıkladı. Diğer isim ise Gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer iddiasını köşesine taşıyarak, "Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım" diye yazdı.

Türkiye’de son zamanlarda Erdoğan’ın istifasını istediği bürokratla ilgili tartışma gündem olmaya devam ediyor. Üç isim üzerinde duruluyordu. Bu üç ismin ikisi Gazeteci Murat Yetkin’e göre TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ydu. Birgün gazetesi de üçüncü ismin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun olduğunu iddia etti.

TÜİK BAŞKANI DİNÇER HEDEFTE

Haberlere ve iddialara ilişkin Diken’e konuşan AKP’li kaynaklara göre, kulislerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer’e tepkili olduğu konuşuluyor. Kaynakların iddiasına göre, TÜİK üzerinde son zamlar sonrası enflasyonun ‘yüksek hesaplanmaması için yoğun baskılar söz konusu.

TÜİK Başkanı Dinçer için ise "Cumhurbaşkanı kendisine tepkili" diyen kaynak, "Açıklanan veriler doğrudan bizden kaynaklı değil. Yaşanan saldırılar sonucu oluşan suni bir enflasyon söz konusu. Cumhurbaşkanımız da aynı fikirde ve TÜİK’in bunu yeteri kadar vurgulamadığını düşünüyor ve tepkili" değerlendirmesini yaptı.

NEDEN YÜZDE 36 ORANINDA AÇIKLANAN ENFLASYON MU?

Diken’e konuşan o AKP’li isim, TÜİK’in verileri açıklarken doğru vurgular yapmadığını düşündüğünü belirterek, "Hatayı düzeltmek cumhurbaşkanımıza kaldı" dedi.

Kaynak, "İstifa mı gelecek" sorusuna ise kesin bir yanıt vermeyerek, şöyle demekle yetindi:

"Bir sonraki veri açıklandığında bu hatalar düzeltilir ise neden istifa olsun? Ekonomide her veri toparlanma eğiliminde iken enflasyon da düşecektir, TÜİK bu verileri paylaştığında göreceğimize inanıyorum. Ancak hatada ısrar, cumhurbaşkanımızın tepkisini büyütecektir."

'HATAYI DÜZELTMEK CUMHURBAŞKANIMIZA KALDI'

AKP’li isim, TÜİK’in verileri açıklarken doğru vurgular yapmadığını düşündüğünü belirterek, "Hatayı düzeltmek cumhurbaşkanımıza kaldı" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, bugün gündemde bu konuyu köşesine taşıdı. Saymaz, "Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım" diye yazdı. Saymaz yazısında, "Önce Fatih Altaylı yazdı. Bir süredir eleştirilerin hedefi olan kurum başkanının istifasını verdiğini ileri sürdü. Ardından Murat Yetkin, iki isimden söz etti. Biri Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu. Diğeri ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer. Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım. İddiaya göre "affını" isteyen isim, TÜİK Başkanı Dinçer'miş. TÜİK'in yıllık enflasyon oranını yüzde 36 olarak açıklaması, Beştepe'de tepki çekmiş. Dinçer'in makamında sayılı günlerinin kaldığı söyleniyor."

Haberlere ve iddialara ilişkin Diken’e konuşan AKP’li o isim, TÜİK başkanı dışındaki bürokratlar için " Altun’un Erdoğan’ın ‘yakın çalışma arkadaşı olduğunu ve istifanın söz konusu olamayacağını’ Kavcıoğlu için ise "Neden olsun" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar