EMEP kadınlara yönelik operasyonu kınadı

EMEP kadınlara yönelik operasyonu kınadı
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, TJA aktivistleri ve ROSA Kadın Derneği üye ve yöneticilerine yapılan gözaltıların tüm kadınlara saldırı olduğunu belirtti.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, bu sabah saatlerinde Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyelerinin evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gürkan, yapılan baskın ve gözaltılarla kadınlara gözdağı verilerek kadın mücadelesinden alıkoyma planlarının yapıldığını belirtti. İki gün önce Diyarbakır’da "Çocuk istismarını aklatmayacağız, çocuk istismarını affetmeyi planlayan yasayı aklınızdan bile geçirmeyin, meclise getirmeyin" diyen kadın örgütlerinin temsilcilerini ev baskınlarıyla gözaltına alındığını hatırlatan Gürkan, iktidarın önüne çıkan tüm engelleri zorla, baskıyla yok etmeye çalıştığını kaydetti.

‘İKTİDAR SALDIRI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI’

Gürkan, iktidarın RTÜK ve Basın İlan Kurumu, sokak ortasında insanları öldüren kolluk güçleri, iktidar kararlarını uygulayan yargı düzeniyle seferberlik ilan ettiğine dikkat çekerek, "Tehditler, nefret söylemleri, korkutmalar, hak gaspları, yeni yasal düzenleme hazırlıkları, gözaltı ve ev baskınlarıyla toplumsal hareketliliği bastırma çabası, tek adam yönetiminin temel karakteristiğini de ortaya seriyor" dedi.

‘MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Baskı ve gözaltıların kadın örgütleri ve mücadelesine gözdağı olduğunu dile getiren Gürkan, "Bu saldırıların tüm kadınlara ve kadın örgütlerine yapılmış bir saldırı olduğunu biliyoruz. Gözaltına alınan, tehdit edilen tüm kadınların yanındayız. Tek adam yönetiminin tüm baskılarına karşı yan yana durmaktan, haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kulandı. (MA) 

Öne Çıkanlar