Enginyurt'un korumasının Şimşek'e saldırı anı görüntülendi, koruma gözlatına alındı

Enginyurt'un korumasının Şimşek'e saldırı anı görüntülendi, koruma gözlatına alındı
Demokrat Partili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek televizyon programında tartıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken koruma gözaltına alındı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek, dün TV100’de canlı olarak yayınlanan "Gündeme Dair" programında tartıştı.

Şimşek’in "Bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini, istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsin" sözlerine Enginyurt, "Polis de bizim, devlet de bizim" sözleriyle cevap verdi. Şimşek’in Enginyurt’a yönelik sözleri devam edince ortalık bir anda karıştı. Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek’in üzerine yürüdü.

Yaşanan gerilim sonrası sunucu ve diğer konuklar hemen ikilinin yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı. Gerginliğin üzerine canlı yayına ara verildi.

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verildi. Şüpheli koruma bugün gözaltına alındı.

Yayına tekrar geçilmesinin ardından açıklama yapan programın sunucusu Pınar Işık Ardor, yayına ara verildiği sırada Şimşek'in Enginyurt'un koruması tarafından darp edildiğini söyledi .Sunucu"Öncelikle TV yönetimi ve bütün ekip arkadaşlarımız bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fikirler uyuşmayabilir. İnsanlar birbirileriyle anlaşamayabilirler. Ancak şiddete doğru yönelen ve size yansımayan kısmında biz daha da kötüsünü yaşadık stüdyoda. Şiddetle kınıyoruz. Bir kadın olarak da çok çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Bu arada Cemal Enginyurt’un koruması gözümüzün önünde Şimşek’i darbetti. Olayı şiddetle kınıyoruz ve bütün kamuoyundan özür diliyoruz" dedi.

Aradan sonra Şimşek, yayına katılamadı ve darp raporu aldı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şimşek'in reklam arasında darp edildiği görüntüler güvenlik kameralarına da yansıdı.

Tv100'e açıklama yapan Şimşek "Programa ara verilmişti o ara esnasında girmiş içeriye. Saldırıda bulunanın kim olduğunu biz de bilmiyorduk. Biz gazeteciyiz, mafya değiliz ama dün akşam kim mafya olduğunu siyasetçiyle, mafya arasındaki belirledi" dedi. 

Şimşek, "Muhalefetten bir açıklama yok, beklemiyorum da muhalefet sadece kendi yandaşlarına saldırı olduğunda kınarlar ama benim gibi milliyetçi, muhafazakar bir gazeteciye haksızca saldırı yapıldığında susarlar. Şu ana kadar muhalefetten arayan olmadı." dedi.

ENGİNYURT: ALIŞMIŞLAR KORKUTMAYA

Olayla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yapan Enginyurt, "Alışmışlar korkutmaya, Tehdit,baskıyla susturmaya, Parayla,maaşla satın almaya, Gazeteci,siyasetçi tokatlamaya, Trollere saldırtmaya, Pkklı,Fetöcü diye suçlamaya, Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız. Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Latif Şimşek, saldırı sonrası Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verdi. DHA'nın haberine göre, Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakınında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi. 

ENGİNYURT'UN KORUMASI GÖZALTINA ALINDI

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verildi. Şüpheli koruma bugün gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar