Erdoğan: İslam iktisadi krizden çıkışın anahtarıdır

Erdoğan: İslam iktisadi krizden çıkışın anahtarıdır
'Objektifliğini ve inandırıcılığını yitirmiş kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini nazar-ı dikkate almıyoruz.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ''Normalleşme takvimini hayata geçirmemizle birlikte üretim, ticaret ve turizm yeniden canlanmaya başladı. İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır'' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'na canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle

"Salgının artçı sarsıntılarına şimdiden şahit oluyoruz. Sadece maddi zenginliğin sosyal adalete ve eşitliği temin etmeye yetmediği, bu süreçte acı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Her ne kadar bu salgın öncelikle sağlıkla ilgili olsa da sonuçları itibarıyla hayatımızın hemen her alanını etkilemektedir. Türkiye olarak Allah'a hamdolsun bu salgın dönemini en az hasarla atlatan ülkeler arasında yer aldık. Gelir durumu ne olursa olsun hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık. Türkiye ekonomide diğer ülkelerden pozitif ayrıştı. Krizden güçlenerek çıkmayı planlıyoruz.

''OBJEKTİFLİĞİNİ YİTİRMİŞ KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ TAHMİNLERİNİ DİKKATE ALMIYORUZ''

Bu süreçte ekonomik olarak müreffeh ülkelerin kendi vatandaşlarının maske temin etmekte dahi zorlandığını asgari sağlık hizmetini sağlayamadığını gördük. İstihdam rakamlarında da olumlu bir ivme yakaladık. Kendi insanımızın ihtiyaçlarını karşılamanın yanında dünyanın 125 ülkesine sağlık yardımında bulunduk. 2020 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları yüzde 4,5 ile Türkiye'nin sadece sağlıkta değil ekonomide de diğer ülkelerden pozitif ayrıştığını göstermiştir. Objektifliğini ve inandırıcılığını yitirmiş kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini nazar-ı dikkate almıyoruz. Normalleşme takvimini hayata geçirmemizle birlikte üretim, ticaret ve turizm yeniden canlanmaya başladı. İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır. Aşırı finanslaşma toplumsal ve insani maliyetlerin dikkate alınmadığı sadece rant kaygısıyla hareket eden obez bir ekonomik model ortaya çıkarmıştır. Uzun vadeli büyük altyapı yatırımlarının finansmanı için sukuk gibi ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor."

Öne Çıkanlar