Esad: Bazılarının dayatmaya çalıştığı demografik dönüşümü ve işgali durduracağız

Esad: Bazılarının dayatmaya çalıştığı demografik dönüşümü ve işgali durduracağız
Soçi'de Erdoğan ile yapılan zirvenin ardından Putin ile telefonda görüşen Esad, 'Suriye'nin her karış toprağında işgale karşı mücadeleye devam edeceklerini' dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılan ve uzlaşı çıkan zirvenin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü. İki lider, Suriye’nin kuzeyine ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Telefon görüşmesi sırasında Putin’in, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın, "terörizmin tüm biçimlerine ve Suriye topraklarındaki ayrılıkçı planlara karşı olduğunu" ifade etti.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) iki lider arasındaki görüşmeye ilişkin geçtiği habere göre, Esad ise, Suriye topraklarının herhangi bir isim veya bahaneyle işgal edilmesini kabul etmeyeceklerinin ve buna karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

‘BAZILARININ DAYATTIĞI DEMOKRAFİK DÖNÜŞÜME İZİN VERMEYECEĞİZ’

Esad’ın ayrıca ‘Bazılarının dayatmaya çalıştığı herhangi bir demografik dönüşüm girişimini durduracaklarını’ belirterek, bunun için bölge halkının yerlerine dönmesine vurgu yaptı. Suriye Devlet Başkanı, ülkesinin her karış toprağı için meşru yollarla terör ve işgale karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

ÇAVUŞOĞLU SURİYE’NİN KUZEYİ İÇİN ‘ARAPLAR OLACAK’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin kuzeyine yönelik Rusya ile varılan mutabakata ilişkin bugün yaptığı açıklamada "Buralarda nüfusun çoğunluğu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak" demişti.

Erdoğan da Birleşmiş Milletler'in 74. Genel Kurulu'nda anlattığı 'Güvenli Bölge' planında, Suriye'nin kuzeyinde 140 köy kuracaklarını, 30 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılarak, 200 bin konut inşa edeceklerini açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar