Esra Erol yayındaki psikolojik şiddeti savundu: Bundan sonra daha çok konuşacağım

Esra Erol yayındaki psikolojik şiddeti savundu: Bundan sonra daha çok konuşacağım
TV programında ekrana çıkmak istemediği halde genç bir kadını deşifre eden Esra Erol, 'psikolojik şiddet' tepkilerine yanıt verirken 'Bundan sonra daha çok konuşacağım' dedi.

Esra Erol'un TV programında 40 yaşında evli ve iki çocuklu bir erkekle birlikte olduğu için ekran önünde yargılanan genç kadın perde arkasında ağlayarak "Stüdyoya çıkmak istemiyorum. Yüzümü göstermeyin" diyerek sinir krizi geçirmişti. Canlı yayında genç kadına bağırarak milyonların önünde rencide eden Esra Erol programın ardından birçok tepki almıştı. Erol, gelen tepkilere yeni yayınında yanıt verdi.

Esra Erol, programa çıkmak istemeyen kadına "18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" diye bağırdığı anları yayınlamıştı. Erol'a tepki gösterenler mağduru ezen tavrını eleştirmişti.

Yeni yayınında konuya dair açıklama yapan ve tepkilere değinen Esra Erol, "Sevgili seyirciler, sosyal medyanın gerçeklerden kopuk ve gerçeklerin çarpıtıldığı bir ortam olduğunu ben bu programda defalarca söyledim. Geçen hafta da bu programda ele alınan konuda da aynı durum yaşandı" ifadelerini kullandı.

'SOSYAL MEDYADA FARKLI NOKTALARA GÖTÜRÜLDÜ'

Esra Erol programda genç kadına yönelik onur kırıcı tavrını şu sözlerle savundu:

"Kendisine evli adamlarla birlikte olmanın hayatını mahvedeceğini söylemek için göstermiş olduğum bir tepki var. Bu tepki sosyal medyada çok farklı noktalara götürüldü. Oysa benim tepkim, kız çocuklarına eğitim görmek yerine evli adamların ikinci eşi olmalarına duyduğum üzüntüden. Benim tek duygum bu.

Benim üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Neden aile içinde istismara uğrayan engelli çocukla ilgili sesinizi çıkarmadınız? Ben bunu üzüntü verici buluyorum. Toplumsal meselelerde gözünüzü kaparsanız her şey yolunda sanırsınız. Varsın rahatları kaçıralım. Belki sonuca bir faydası olur.

'SİSTEMATİK YAYILMIŞ BİR GÖRÜNTÜYLE BENİ YARGILAMAYIN'

Bana istediğiniz söyleyin, ama inanın o söylenenlerin hepsi genç kızlarımızın hayatını kurtarsın. Bundan sonra kız çocuklarıyla ilgili daha fazla konuşacağım. Kız çocuklarımızı öyle bir eğitelim ki onları bu adamları gözlerinden tanısınlar. O şerefsizlere söyleyecek çok sözüm var ama her seferinde de söylüyorum. Benim nasıl kadınları savunucu olduğumu herkes bilir. Lütfen çok rica ediyorum sadece bir dakikayla ve sistematik bir şekilde yayılmış olan bir görüntüyle beni yargılamayın. Haksızlık etmeyin çok rica ediyorum." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar