22 Eylül koronavirüs tablosu: Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama

22 Eylül koronavirüs tablosu: Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama
Son 24 saatte 28 bin 168 kişi koronavirüse yakalanırken 242 kişi de hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya platformu Twitter'dan 22 Eylül koronavirüs tablosunu açıkladı. 

Bakan Koca'nın paylaşımına göre Türkiye'de son 24 saatte 28 bin 168 kişi koronavirüse yakalanırken 242 kişi de hayatını kaybetti.

 Tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye genelinde, 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşı olma oranımız %68,91. Sadece 7 ilde bu oran %75’in üzerinde. İki doz aşıda, il bazında en düşük oranımızsa %42,5. İlk doz başlangıç, ikinci dozla sonuç almaya başlıyoruz. Covid-19 tablosuna karşı aşılarımızı hemen yaptıralım" dedi.

BİLİM KURULU SONRASI AÇIKLAMA

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada tüm derecelerde okulların açık kalması konusunda kararlı olduklarını söyleyen Koca, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gibi alternatiflerin de uygulanabileceğini belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında  toplandı.

Toplantıda salgının seyrindeki tehdit edici durum, bazı grupların salgın karşısındaki yeni durumu ve salgının okullardaki seyri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı bir basın açıklaması paylaştı.

Bakan Koca sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında, "Aşının yaygınlaşması ile birlikte  artık üniversiteler dahil okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız" dedi.

 

Öne Çıkanlar