Fehmi Koru: AK Parti Millet İttifakı’na cumhurbaşkanı adayı arayışında, 3 ismi öneriyorlar

Fehmi Koru: AK Parti Millet İttifakı’na cumhurbaşkanı adayı arayışında, 3 ismi öneriyorlar
‘Ekonomi yanıyor, pahalılık had safhada, kendilerine çeki düzen vereceklerine Cumhurbaşkanı adayı borsasını Millet İttifakı için de AK Parti belirleme çabasında.’

Fehmi Koru, bugünkü köşe yazısında AKP’nin Millet İttifakı’na yönelik seçim taktiklerini ele aldı.

"’Ekonomi yanıyor, pahalılık had safhada’ sesleri artık yakınlarından da duyulmaya başladı, bunu uyarı sayıp kendilerine -daha fazla da dillerine- çeki düzen vermeleri gerekirken, onlar üzerlerine vazife olmayan konular üzerinde yoğunlaşıyorlar" diyen Koru, yazısında şu görüşlere yer veriyor:

"Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı borsasını canlandıracak bir başka teklifi daha var AK Parti büyüğünün; onu es geçmek olmaz:

‘Getirsinler kanun teklifini destek verelim. İster 1 yıl Kılıçdaroğlu, 1 yıl Akşener, 1 yıl Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına; ister 6 ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı yardımcılıklarına imkan verilsin. İster öyle, ister böyle. Ne diyorlarsa, her usule hazırız’

İşte üç aday ismi. Cumhurbaşkanı adayı borsasını Millet İttifakı için de AK Parti belirleme çabasında. Cumhurbaşkanlığını böylesine önemsenmeyecek bir makam olarak gördüklerini düşünmezdim doğrusu. Ben ise hala sandık ufukta göründüğünde ‘Cumhur İttifakı’nın kimi aday göstereceğini merak ediyorum."

Fehmi Koru’nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Öne Çıkanlar