'Tiyatro' tartışması: İmamoğlu özür diledi, Tanış teşekkür etti

'Tiyatro' tartışması: İmamoğlu özür diledi, Tanış teşekkür etti
Fırat Tanış, Ekrem İmamoğlu'nun onay beklenen metro için 'tiyatro' benzetmesine tepki gösterdi. Tanış'ın tepkisi üzerine İmamoğlu 'özür' diledi.

Oyuncu Fırat Tanış, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onayı beklenen metro için 'tiyatro' benzetmesine tepki göstererek "Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün" dedi. İmamoğlu da kendisine yöneltilen eleştiriye karşı daha sonra özür dileyerek yanıt vermesinin ardından Tanış da "Eleştirmiştim. Haklı bulduğunu, özür dilediğini yazmış. Zarafeti için kendisine teşekkür ederim" mesajını paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, projesi ve finansmanı hazır olduğu halde Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken onay verilmeyen projeyle ilgili şu yanıtı vermişti;

"Onay verilmemesi yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür. İstanbul’a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Bana borçlanma bütçe safsatalarını açmasınlar. Bunu kim, niçin onaylamadı onun cevabını versinler. Aynen nasıl 2020’de İstanbul Büyükşehir meclisinde oy birliğiyle tiyatro yaptılar. İstanbul’dan gitsin nasıl olsa Ankara’da onaylamayız diye, otobüs alım onayına el kaldırdılar ya, aynı şekilde burada da tiyatro oynamaya kalkmasınlar."

Oyuncu Fırat Tanış, İmamoğlu’nun açıklamasını Twitter'dan alıntılayarak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün" 

İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

Ekrem İmamoğlu, Tanış'ın eleştirine yanıt vererek sanatçılardan özür diledi. İmamoğlu, "Tiyatro sanatçısı @firattanis eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken ‘tiyatro yapıyorlar’ dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim" açıklamasını yaptı.

FIRAT TANIŞ'TAN 'TEŞEKKÜR EDERİM' MESAJI

İmamoğlu'nun özür dilemesinin ardından Tanış da Twitter'dan "Sayın @ekrem_imamoglu gün içinde bir düzenbazlığı anlatırken "tiyatro" sözcüğünü kullanmıştı. Eleştirmiştim. Haklı bulduğunu, özür dilediğini yazmış. Zarafeti için kendisine teşekkür ederim." mesajını paylaştı.

 

Öne Çıkanlar