Forbes: Almanya Rus Oligark Usmanov’un 600 milyon dolarlık teknesine el koydu

Forbes: Almanya Rus Oligark Usmanov’un 600 milyon dolarlık teknesine el koydu
Yat, Usmanov'un demir cevheri ve çelik devi Metalloinvest ve tüketici elektroniği şirketi Xiaomi'nin yanı sıra telekom, madencilik ve medyadaki milyarlarca dolarlık servetinin bir parçası.

Avrupa Birliği Rus milyarder Alisher Usmanov’a yaptırım uyguladı. Forbes dergisi yat endüstrisindeki üç kaynaktan, Usmanov’un en değerli mallarından birine, yaklaşık 600 milyon dolar değerindeki 157 metrelik "Dilbar" süper teknesine Hamburg limanında Alman makamları tarafından el konulduğunu öğrendi. 

Yat, Usmanov'un demir cevheri ve çelik devi Metalloinvest ve tüketici elektroniği şirketi Xiaomi'nin yanı sıra telekom, madencilik ve medyadaki daha küçük holdinglere yayılan milyarlarca dolarlık tahmini servetinin bir parçası.

Milyarder Yuri Milner ile birlikte Facebook'un en eski yatırımcılarından biri olan Usmanov, Batı'da Birleşik Krallık'taki toplam 280 milyon dolar değerinde geniş gayrimenkul varlıklarına sahip. Bunlar Londra'daki Beechwood House ve Surrey'deki Sutton Place. Ayrıca Münih başta olmak üzere Almanya'da, İsviçre Lozan’da, Monako’da ve Sardunya’da lüks evlerin maliki.

Usmanov, İngiliz futbol takımı Arsenal F.C.'deki yüzde 30 hissesini 2018'de yaklaşık 700 milyon dolar nakit karşılığında sattı, ancak bu haftaya kadar USM Holdings ve Everton FC'nin MegaFon sponsorlukları aracılığıyla futbolla bağları vardı. Premier Lig ekibi Everton Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ışığında düzenlemeleri askıya aldığını söyledi.

Mega yat sahibi tek Rus milyarder o değil: Forbes ve yat değerleme uzmanları VesselsValue şimdiye kadar bunların 32 tanesinin izini sürdü.

Öne Çıkanlar