Gazeteci Akile’nin katledilmesi İsrail Konsolosluğu’nda protesto edildi

Gazeteci Akile’nin katledilmesi İsrail Konsolosluğu’nda protesto edildi
Gazeteci Şirin Abu Akile’nin İsrail ordusu tarafından katledilmesi, İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Türkiye'deki Filistinli Basın Mensupları Birliği, Al Jazeera kanalında çalışan Filistinli gazeteci Şirin Abu Akile'nin İsrail ordusu tarafından katledilmesini, İstanbul Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde protesto etti. Eylemde öldürülen Akile’nin fotoğraflarının olduğu dövizlerin yanı sıra "Gazetecilik değil, işgal en büyük suçtur" ile "Doğruyu söylemenin bedeli: Al Jazeera muhabiri İsrail işgal güçleri kurşunuyla şehit edildi" dövizleri taşındı.

 
 
HAKİKAT YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Eylemde söz alan Birlik Başkanı Taha Oda, Filistin’in haklı bir mücadele yürüttüğünü ve Akile’nin de bu mücadele için yaşamını yitirdiğini belirtti. Akile’nin öldürülmesini protesto ettiklerini ifade eden Oda, "Akile’nin işgalci İsrail tarafından öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. Bu, gazetecilerin özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Biz gazetecilerin özgürlüğü için çalışırken, İsrail’in böyle bir şey yapmasını kabul edemeyiz. Bu öldürülme aynı zamanda hakikati yok etmeye dönüktür" dedi. İsrail’in gazetecilere yönelik işlediği suçlara karşı çağrıda bulunan Oda, "Acil ve adil bir soruşturma açılması için dünyaya çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

'PLANLI BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜ'

Ardından Al Jazeera Türkiye Temsilcisi Müdürü Abdulrazim Muhammed,  çok dehşet verici bir olay ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Akile’nin Filistin’de en önde gelen gazetecilerden biri olduğunu belirten Muhammed, 20 yıldır çalıştığını kaydetti. Şok ve üzüntü içinde olduklarını ifade eden Muhammed, "Şirin’in yaptığı çalışmaları ile Filistin’de olan bitenleri takip etmekteydik. Şirin, gazetecilik alanında bir okuldu. Arap dünyasından Şirin’in deneyimlerinden faydalanmayan hiçbir gazeteci yok. Biz Şirin’i nasıl tanıyorsak, işgalci İsrail güçleri de aynı şekilde onu tanıyordu. Ayrıca gazeteci olduğunu gösteren yelek ve diğer teçhizatlar vardı. Gazeteci olduğu her halinden beliydi. Biz işgalci İsrail’in planlı bir şekilde Şirin’i öldürdüğünü düşünüyoruz" diye belirtti.  

'HAKİKATİN BEDELİ ÖDETİLDİ'

Akile’nin öldürülmesiyle tüm gazetecilerin hedef alındığına işaret eden Muhammed, "Hakikatin sesini ve bedelini ödetmek istedi. Gazetecilerin sesini engellemek ve kısmak istedi. Herhangi birimizin Şirin’in yerinde olabilirdik ve İsrail’in kurşunu ile öldürülebilirdik. Türkiye’de ve dünyadaki gazetecilere seslenmek istiyorum; hepimizin bir görevi var. Şirin’in sesi ve hakkı ve davasını sürdürmek, İsrail’i ifşa etmek hepimizin görevidir" ifadelerin kullandı.

   

'MESAJINI DÜNYAYA AKTARALIM'

Eylemde söz alan Tunuslu Gazeteci Khaoula Ben Gayesse ise, Akile’nin öldürülmesi ile hakikatin öldürülmeye çalışıldığını kaydetti. İsrail’in kanlı yüzünün ortada olduğunu ifade eden Gayesse, "Bütün gazetecilere düşen görev Şirin’in emaneti yani mesleğini sürdürmek. Onun mesajını dünyaya aktarmaya devam edelim" şeklinde konuştu.
Eylem, gazetecilerin konuşmaları ve atılan sloganlar ardından son buldu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar