Gazeteci Bayık’ın duruşması ertelendi

Gazeteci Bayık’ın duruşması ertelendi
Bir sonraki duruşma 10 Şubat 2022’ye ertelendi.

Gazeteci Sonya Bayık ve 13 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında olay ayına dair görüntülerin, incelenmesi için kriminal laboratuarına gönderilmesine karar verildi. 
 
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in su altında bırakılmasına karşı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerinin 12 Haziran 2019’da yapmak istediği basın açıklamasını takip ettiği sırada gözaltına alınan Jiyan Haber Muhabiri Sonya Bayık’ın da aralarında olduğu 13 kişinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Batman 1’inci Asliye Mahkemesinde görüldü. "Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet" suçlaması ile yargılanan gazeteci Bayık duruşmaya katılmazken, Lokman Bozkur ve Hazal Karabey hazır bulundu. 
 
HUKUKA AYKIRI
 
Kitleye müdahale anına ait görüntülerin Van Kriminal Laboratuarı'na gönderilerek incelenmesini talep eden dava avukatı İlyas Tarım, müdahalenin hukuka aykırı yapıldığını vurguladı ve "Öncelikle kolluğun uyarı yapması ve ardından zor kullanılacak ise hukuk kuralları içinde müdahale edilmeliydi" dedi.
 
ERTELENDİ
 
Mahkeme heyeti Tarım’ın talebini kabul ederek inceleme amacıyla görüntülerin Van Kriminal Laboratuarı'na gönderilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 10 Şubat 2022’ye ertelendi. 
 

Öne Çıkanlar