Geçinemeyenler isyan etti: Çekemiyoruz daha, bittik, tükendik

Geçinemeyenler isyan etti: Çekemiyoruz daha, bittik, tükendik
'Çocuklarımız meyve diye ağlıyorlar, alamıyoruz. Etmeyin, eylemeyin. Siz kendiniz nasıl güzel yaşıyorsanız, bizim de hakkımız var yaşamaya.'

Erzurum'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'nin ziyaret ettiği yurttaşlar, ekonomik krize isyan etti. "Çekemiyoruz daha, bittik, tükendik" diye seslenen yurttaşlar, "Kanal İstanbul, Kanal İstanbul... Kanal İstanbul'u ne yapacağım, Erzurum'a, Van'a, Ağrı'ya fabrika yapsın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi başkanlığındaki CHP Heyeti, Erzurum'da esnaf ve yurttaş ziyaretlerinde bulundu. Erzurum'un merkez ilçesi Yakutiye'deki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir kadın, İlgezdi'ye "yetişin imdadımıza" diye seslendi. Kadın, İlgezdi'ye hayat pahalılığından sitem ederken, "Hiç iyi değiliz, mahvolduk, gittik pahalılıkla. Çoluk çocuk meyve istiyor, alamıyoruz. Çocuklarımızın işi yok, memleketimizde fabrika yok. Gençlerimiz perişan, kiralar almış başını gidiyor. Bizim imdadımıza yetişin, kurban olayım. Her gün kalkıyoruz, bir yolsuzlukla karşılaşıyoruz" dedi. 

'ÇOCUKLARIMIZ MEYVE DİYE AĞLIYORLAR'

Evine meyve alamadığını söyleyen Erzurumlu kadın, "15 TL bir kilo meyve. Çocuklarımız meyve diye ağlıyorlar, alamıyoruz. Etmeyin, eylemeyin. Siz kendiniz nasıl güzel yaşıyorsanız, bizim de hakkımız var yaşamaya. Eşim 47 yıllık öğretmen, emekli oldu, bir şeye gücümüz yetmiyor. Allah'ınızı severseniz yetişin imdadımıza. Çekemiyoruz daha, bittik, tükendik" diye dert yandı.

"KANAL İSTANBUL'U NE YAPACAĞIM'

"Vatan bizim, toprak bizim. Millet vatanı satma meraklısı" diyen yurttaş, Kanal İstanbul, Kanal İstanbul... Kanal İstanbul'u ne yapacağım, Erzurum'a, Van'a, Ağrı'ya fabrika yapsın" diye seslendi.

Muhalefetin yurttaşlar açısından önemli olduğuna değinen Erzurumlu bir yurttaş, "Muhalefetin olması bizim değerlerimizi daha çok artırmıştır. Çünkü sesimizi duyuracak bir yer yok. Ne yapacağız, kime duyuralım? Memlekette işsiz gençlerimiz var. Her evde bir, iki işsiz genç var. Bunlara iş lazım" derken CHP'li İlgezdi ise, "Biz sizin sesiniz olmak için geldik. Erzurum'dan gerçekten ciddi bir genç göçü var. Bu kadar güzel bir memlekette gençler hep gitmek istiyor" dedi.

Emekli olduğunu söyleyen yurttaş, Erzurum'a yabancı turistlerin geldiğini ve az önce gördüğünü belirtirken, "Ben nereye gideyim, Erzincan'a gideyim. Benim aldığım para beni Erzincan'a götürmez. Benim yaşamaya hakkım yok mu?" diye sitem etti. 

Öne Çıkanlar