Gençlerbirliği Kulübü kime satılacak?

Gençlerbirliği Kulübü kime satılacak?
TFF 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği'nin satışı gündemde.

1. Lig'e düşen kırmızı-siyahlı kulübün şirketleşeceği ve yüzde 40 hissesinin KVC Westerlo'nun sahibi Türk iş insanı Oktay Ercan'a satılacağı aktarıldı.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği'nde bir değişim yaşanıyor. Geçen sezon Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Alkaralar'ın şirketleşeceği ve yüzde 40 hissesinin Belçika kulüplerden KVC Westerlo'nun sahibi olan Türk iş insanı Oktay Ercan'a satılacağı belirtiliyor.

Ajansspor'da yer alan habere göre, efsane başkan İlhan Cavcav döneminde Türk futboluna örnek kulüp olarak gösterilen ve mali açıdan devamlı artıda olan Ankara ekibi oğul Murat Cavcav döneminde ekonomik olarak zor duruma düştü. Şu an 1.Lig'de bulunan Gençlerbirliği'nin ekonomik sıkıntıdan kurtulması için bulunan formül ise şirketleşme ve hisse satışı.

TÜZÜK KONGRESİ

Alınan bilgiye göre, Ankara ekibi en kısa sürede kulübün şirketleşmesi ve satış yetkisinin verilmesi için harekete geçecek ve tüzük kongresini toplayacak. Kulübün mal varlıkları sermaye olarak gösterilecek. Yetkinin Ocak ayı transfer döneminden önce alınması için çaba gösteriliyor.

Öne Çıkanlar