Gergerlioğlu canlı yayındaydı: Gözaltıya tepki gösteren KHK'liler gözaltına alındı

Gergerlioğlu canlı yayındaydı: Gözaltıya tepki gösteren KHK'liler gözaltına alındı
'Bir gün sizin de bu hakları kullanmanız gerekebilir.' Gözaltından serbest bırakıldık. 330 TL bankta oturma cezasıyla

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Kanun Hükümünde Kararname (KHK) ile görevine son verilen Cemal Yıldırım, işine geri dönmek için başlattığı 5 günlük oturma eylemi ve açlık grevi direnişinin son gününde darp edilerek gözaltına alındı. Polisin sert müdahalesini HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladı.

Ankara Sakarya Caddesi'nde işine geri dönmek için başlattığı 5 günlük oturma eylemi ve açlık grevi yapan KHK'li Cemal Yıldırım, saat 12:00'da açıklama yaptığı sırada polis müdahalesine maruz kaldı. Yıldırım, elinde Anayasa kitabıyla valiliğin ve polisin anayasal haklarını kullanmayı engellediğini berlittiği sırada polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Yıldırım'a destek veren KHK'li  Acun Karadağ, Mahmut Konuk ve adı öğrenilemeyen bir KHK'li de gözaltına alındı. 

Eyleme destek veren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gerçekleşen müdahaleyi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, polisin yaptığının yasadışı olduğunu, insanların sokakta demokratik haklarını kullanmasının suç olmadığını, buna izin vermeyenlerin suç işlediklerini vurguladı. Polise hitaben "Bir gün sizin de bu hakları kullanmanız gerekebilir" diye belirten Gergerlioğlu, "O zaman biz sizin haklarınızı da savunacağız" ifadelerini kullanarak polisin suç işlediğinin altını çizdi.

Alınteri.org'da yer alan habere göre, Cemal Yıldırım ve diğer KHK'lilerin gözaltına alınmasından sonra Veli Saçılık eyleme devam edeceğini belirterek, Sakarya Caddesi'nde oturmaya başladı.

 

"Siz yasadışılığınızı devam ettireceksiniz biz de burada oturacağız. Bu bankta oturmayı engelleyemezsiniz. Suç işliyorsunuz. Sizin işiniz yasayı korumak ama siz yasadışısınız" diye belirten Saçılık da aynı şekilde zor kullanılarak gözaltına alındı.

Gergerlioğlu, Saçılık'ın gözaltına alınması sırasında da polisi yasadışı iş yaptığı konusunda uyararak, Veli’nin serbest bırakılmasını istedi.

 

PARA CEZASI

Veli Saçılık, gözaltına alınmasının ardından sosya medya hesabından bir mesaj paylaştı. Saçılık, serbest bırakıldıklarını ancak polisler tarafından 330 lira bankta oturma cezası kesildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar