Gezi Davası kararına karşı Muğla'da 'Adalet Nöbeti' başlatıldı

Gezi Davası kararına karşı Muğla'da 'Adalet Nöbeti' başlatıldı
TMMOB Muğla, Gezi Davası'nda verilen ceza kararlarına karşı "Adalet Nöbeti"ne başladıklarını duyurdu.

Gezi Davası'nda çıkan skandal karara karşı TMMOB Muğla’da "Adalet Nöbeti"ne başladığını duyurdu.

Nöbeti, Sınırsızlık Meydanı’nda yaptıkları açıklama ile duyuran TMMOB, Nöbet eyleminin her Salı Mimarlar Odasında saat 17.00’de yapılacağı bilgisi verdi.

'İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİNİN DIŞAVURUMUDUR'

Evrensel'de yer alan habere göre, açıklamada basın metnini TMMOB Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Selçuk Uluata şunları söyledi: "Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi ve Canan Kaftancıoğlu davalarında birbiri ardına verilen mahkumiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışavurumudur."

Uluata, iktidar güdümündeki mahkemenin verdiği cezaların hiçbir hukuki dayanağı ve toplumsal meşruiyeti bulunmadığını söyledi.

"GEZİ’YE, EMEĞİMİZE VE MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Gezi davasında ceza alanları savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Uluata, "Yaşadığımız tüm baskılara rağmen demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, laikliğe ve toplumculuğa olan bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Ülkemizi kasıp kavuran kriz koşullarında meslektaşlarımızın ekonomik, demokratik ve mesleki faydalarının geliştirilmesi için mücadele etmekten de vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, Gezi’ye, emeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağız" dedi.

Öne Çıkanlar