Gezici Araştırma'dan 7 büyükşehirde seçim anketi

Gezici Araştırma'dan 7 büyükşehirde seçim anketi
31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketi yayınlandı.

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici yerel seçimlerdeki oy eğilimlerini belirlemek üzerine 7 büyükşehirde kamuoyu araştırması yaptı. Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Mersin, Aydın, Hatay genelinde 26 - 27 Ocak 2019 tarihlerinde yapılan araştırmaya göre; İstanbul, Ankara, Aydın, Hatay’ı Cumhur İttifakı Ak Parti adayının aldığı, Adana’yı Cumhur İttifakı MHP adayının aldığı, Bursa’yı Millet İttifakı CHP adayının aldığı ve Millet İttifakının uzlaşamadığı Mersin’i de İyi Parti adayının aldığı görülüyor. İyi Parti’nin tek kazanacağı büyükşehir, Mersin olarak görünüyor.

Yerel seçimlere yaklaşırken büyükşehirlerdeki oy dağılımlarını, ittifakların söylemlerinin belirlediğini söyleyen Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici, "Kutuplaştırma yerine sorunları çözmeye dönük söylem adayın puanını arttırıyor" dedi. 

Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplandığını belirten Gezici,."Araştırmaya katılan halkın, Mart 2019 seçimlerinde sandığa gitme gerekçeleri göz önüne alındığında, yaşadığı ilin değişime ihtiyacı olduğu, daha iyi hizmetler, yenilikler, yaşam standartlarının yükseltilmesi gibi nedenler göze çarpmaktadır. Halk, geçmişte yapılanları değil de gelecekte nelerin yapılacağını, ne gibi projelerin olacağını, yaşamına ne katacağı ve neyi nasıl iyi yapacağını aramakta ve bununla birlikte yaşadığı bölgeye getirilecek yeniliklere odaklanmış durumdadır." ifadesini kullandı. 


(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar