Gözaltındaki amirallerin avukatı: Nezarethanede şartlar çok kötü, ofise ağlayarak döndüm

Gözaltındaki amirallerin avukatı: Nezarethanede şartlar çok kötü, ofise ağlayarak döndüm
Emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, müvekkillerinin TEM nezarethanesinde tutulduğunu ve şartların çok kötü olduğunu açıkladı.

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, 10 emekli amiralin Terörle Mücadele Şubesi’nin nezarethanesinde tutulduğunu anlatırken, "Şartlar çok kötü. Oradaki manzarayı görünce ofise ağlayarak döndüm. Kaldıramıyorum böyle" dedi.

Avukat Celal Ülgen, gözaltındaki amirallerin "Metni imzaladık ama biz yazmadık, hazırlayan Ergün Mengi" dediğini açıklamış ve bu açıklama, tartışma yaratmıştı.

Ankara Gazetecisi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre; avukat Şule Nazlıoğlu Erol, gözaltındaki amirallerden biri hariç, 9’nun avukatlığını kendisinin yaptığını belirterek, Celal Ülgen’in açıklamalarının doğru olmadığını, soruşturmanın selameti açısından şimdilik buna ilişkin bilgi veremeyeceğini kaydetti.

ÇARŞAMBA İFADE, PERŞEMBE ADLİYE

Gözaltındaki 10 kişiden 5’nin Balyoz davasında tutuklu yargılanıp beraat ettiğini anımsatan Erol, savcılığın ifadeye davet ettiği 4 kişinin Çarşamba günü emniyete geleceğini, ifadelerin Çarşamba günü alınabileceğini, Perşembe de adliyeye sevk olabileceğini kaydetti.

SABAH 6'DA EV BASMAK DOĞRU MU?

Amirallerin sabah saatlerinde gözaltına alınmasını eleştiren Erol, "Bu doğru bir uygulama mı? Sabah 6’da ev basmaları doğru mu? Asla! Adil yargılanma açısından bunu kabul etmiyoruz. Bu insanlar kaçacak kişiler değil. Çağırdığınızda kendileri zaten gelir" ifadesini kullandı.

AMİRALLER: BİLDİRİ DEĞİL, DUYURU

Avukat Erol, yapılan açıklamanın "bildiri" olmadığını vurgulayarak, "Bunun altını çiziyorlar bir kere. Sadece duyurudur" dedi. Bunun altında sadece imzalarının olduğunu anımsatan Erol, "İçerik yanlış mı? Ülke çok ciddi bir süreçten geçiyor. Bugün konuşmayacaklar da ne zaman konuşacaklar" diye sordu.

Suçlama konusu TCK’nin 316/1 maddesindeki atılı "Suç için anlaşma" suçunun unsurları olmadığını ifade eden Erol, "Kanun elverişli vasıtalardan bahsediyor. Emekli insanlar hangi elverişli vasıtasıyla yapacakla. Artık her sıkıntıda darbe söylentisi çıkarılıyor" dedi.

'NEZARETHANEDE ŞARTLAR KÖTÜ'

Avukat Erol, gözaltındaki emekli amirallerin tutulduğu konuşların nasıl olduğuna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Şuan TEM’de nezarethanede tutuluyorlar. Şartlar çok kötü. Önce üçer kişi tutuluyordu, ancak Coronavirus nedeniyle itiraz ettik. Şimdi ikişerli şekilde kalıyorlar. Orada gördüğüm manzara nedeniyle ofise ağlayarak döndüm. Kaldıramıyorum böyle görüntüleri. Tecrübesinden yararlanacağınız insanları gözaltında tutuyorsunuz."

NE OLMUŞTU?

Avukat Levent Ülgen, dün gece katıldığı bir televizyon programında bildiriyi imzalayan 103 emekli amiral arasından gözaltına alınan 10 kişinin bildirinin hazırlayıcısı olmadığını söylerken, "Savcılık soruşturma başlatıp 10 kişiyi gözaltına alın, evini arayın, bilgisayarlarını alın gelin diyorsa, bu 10 kişinin mutlaka bu metni yazmış olması veya hazırlığını bir araya gelerek yapmış olması lazım. Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi. Ortada metni hazırlayan beyin yok. Metni hazırlayan tek kişi, o da İYİ Parti kurucusu Ergun Mengi" açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar