Gülistan Doku’nun annesi 'Bizi oyalıyorlar' dedi, kadınlara çağrı yaptı

Gülistan Doku’nun annesi 'Bizi oyalıyorlar' dedi, kadınlara çağrı yaptı
138 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku kadınlara seslendi: Gülistan'ı birlikte arayalım ve bu davanın peşini bırakmayalım.

Dersim'de 138 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, sürekli aynı noktada arama yapıldığına dikkat çekerek, "Bizi oyalıyorlar" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, ESP Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri ile Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK üyesi Satiye Ok, Dersim’de 138 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun Ergani ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

GÜLİSTAN DOKU’NUN ANNESİ KADINLARA ÇAĞRI YAPTI

Doku'nun annesi Bedriye Doku ziyaret esnasında yaptığı konuşmada yetkililerin sürekli aynı noktada arama gerçekleştirdiğini ve kendilerini oyaladıklarını ifade etti. Gülistan’ın erkek arkadaşı olan şüpheli durumundaki Zainal Abakarov ve polis olan üvey babasına dikkat çeken Anne Doku, "Benim kızım kimseye bir şey yapmamıştı. Yetkililerden kızımı bulmalarını ve getirmelerini istiyorum. Kızım iki gün üst üste Zainal'ın evine gitti. Ama ne Zainal’ın babası ne de Zainal’ın ifadesi alınmadı. Bizim zorlamamız üzerine evlerinde ifade aldılar. Kadınlara çağrım; Gülistan'ı birlikte arayalım ve bu davanın peşini bırakmayalım. Ben her gün her dakika Gülistan'ı düşünüyorum. Barajı boşaltmaları için ne gerekiyorsa yapacağım, barajı boşaltın kızımı bulalım" diye seslendi.

POLİS VE ABAKAROV AİLESİ

Gülistan Doku'nun babası Halit Doku da, hala bir gelişmenin olmadığını, bunun sorumlusunun polis ve Abakavor ailesi olduğunu ifade ederek, "Aylardır bir gelişme bekledik, olmadı. Ama bundan sonra susmayacağız. Kızımı her yerde aramaya devam edeceğiz" dedi.

‘ŞULE ÇET GİBİ GÜLİSTAN İÇİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Ziyarette konuşan SKM MYK üyesi Satiye Ok ise Gülistan'ın aranması ve delillerin bulunması çağrısı yaptı. Ok, "Bizler yetkililerin çalışmalarından gördük; kadın hareketi ve Gülistan'ın ailesi oyalanmaya çalışılıyor. Kadınlar olarak günlerdir videonun çözümlenmesi, barajın boşaltılması ve dudak okumasının yapılmasını istedik, ancak 138 gündür bir ileri adım görmedik" dedi.  

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı habere göre "Gülistan Doku'nun peşini asla bırakmayacağız" diyen Ok, Şule Çet davasında olduğu gibi Gülistan'ın da bulunmasına, faillerin yargılanmasında başarılı olacaklarını dile getirdi. Ok, "Şule'nin intihar etmediğini, katledildiğini kadınlar olarak günlerce süren mücadele sonucu açığa çıkardık. Katilleri yargı önüne çıkardık. Aynı şekilde Gülistan'ı da bulacağız" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar