Güney Afrika'daki selde can kaybı 306'ya yükseldi

Güney Afrika'daki selde can kaybı 306'ya yükseldi
Metrekareye düşen yağış miktarının 300 milimetreye ulaştığı Güney Afrika Cumhuriyet’nin KwaZulu-Natal eyaletinde afet hali ilan edildi. Sel sonrası yağmalar başladı.

Foto: AP


Güney Afrika Cumhuriyeti'nin doğusundaki KwaZulu-Natal eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 306'ya yükseldi.

Hafta başından beri ülkenin en büyük kentlerinden Durban ve çevresinde metrekareye düşen yağış miktarının 300 milimetreye ulaşması sonrası sel ve toprak kaymaları meydana geldi.

KwaZulu-Natal Kooperatif Yönetimi ve Geleneksel İşler Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, sel felaketinde şimdiye kadar 306 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan can kayıpları nedeniyle eyalet genelinde afet hali ilan edildi.

YAĞMALAR BAŞLADI

Sel felaketinde bölgede çok sayıda bina ve altyapı hasar gördü, ülkenin en büyük limanı olan Durban Limanı'ndan nakliyeler durdu.

Kara Yolu Taşımacılığı Derneği’nden yapılan açıklamada, sel nedeniyle yolda kalan kamyonları hedef alan yağmacılarla mücadele edildiği bilgisi paylaşıldı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette, hükümetin sel felaketinden etkilenen ailelere her türlü desteği vereceğini duyurdu.

Öte yandan selden etkilenen bazı bölgelerde elektrik, su ve çöp toplama gibi belediye hizmetler yeniden başladı.

Güney Afrika Hava Servisi (SAWS) hafta boyunca eyaletin bazı bölgelerinde zaman zaman yoğun yağışların görülebileceği konusunda uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar