Hakkarililerden Leyla Güven'e destek: Hiçbir zaman irademizden vazgeçmeyeceğiz

Hakkarililerden Leyla Güven'e destek: Hiçbir zaman irademizden vazgeçmeyeceğiz
Leyla Güven’in seçildiği Hakkari’de vekilliklerin düşürülmesine tepki gösteren yurttaşlar, 'Leyla Güven vekilimiz ve irademizdir' dedi.

Hakkarililer, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekilliğinin düşürülerek tutuklanmasına tepki gösterdi. Güven'in 100 bine yakın oy alarak Meclis'te kendilerini temsil ettiğini dile getiren yurttaşlar, iradelerine sahip çıkacaklarını söyledi. 

'İRADEMİZE SAYGISIZLIK' 

Yapılanı iradelerine saygısızlık olarak değerlendiren yurttaşlardan Cihangir Yaşar, "Bizler alınan karardan çok rahatsızız, çok tepkiliyiz. Bu kesinlikle kabul edilecek bir şey değildir. Bu hükümet hiçbir şekilde irademize saygı duymuyor. Belediyelerimize kayyım atıyor, 100 binlerce oy alarak halkın iradesini temsil eden vekillerimizin vekilliklerini düşürüp tutukluyor" dedi. 

Güven'in iradeleri olduğunu belirten yurttaşlardan Ömer Akbulak, "Leyla Güven bizim irademizdir. Hakkarililer olarak irademizi Leyla Güven'e vermişiz. İki yıldır vekillik yapan birisine bugün mü suç bulundu? Yapılanları kesinlikle kabul etmiyoruz. AKP ve MHP ittifakını kınıyoruz ve lanetliyoruz" dedi. 

Hakkarili kadınların söz konusu durumu kabul etmediğini yineleyen Sinem Duman, "Bizler Hakkarili kadınlar olarak bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Sonuçta o bizim irademizdir. Sadece Hakkari halkının değil bütün Kürtlerin iradesini temsil ediyor. Hükümeti kınıyoruz" dedi. 

'BİR GİDER BİN GELİR'

Leyla Güven'in mücadelesiyle tanınan bir Kürt kadın siyasetçi olduğuna dikkati çeken Mikail Erdal, "Leyla vekil kendisini dünyaya tanıtmış ve yaptıklarını herkese kanıtlamış bir siyasetçidir. Bugün bir Leyla gider, binlerce Leylalar yeniden gelecekler. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki AKP ve MHP bloğu sona yaklaşmıştır. Onların davaları Kürt halkını siyasi arenadan tasfiye etmek. Bu son çırpınışları. Bu yapılanlardan dolayı sadece Kürtler değil bütün dünya demokratları rahatsızdır. Ama maalesef şu anda AKP meclisi, adaleti, anayasayı eline almış ve istediğini yapıyor. Bunların sona ereceği gün yakındır. Ve bu yapılan hukuksuzluklardan dolayı bunları yapanların hepsi bir gün yargılanıp adalet önünde hesap vereceklerdir. Her şeye rağmen Leyla vekilimiz Kürt halkını iradesidir. Onunla gurur duyuyoruz. Leyla vekil her zaman bizim vekilimiz olarak kalacaktır" diye konuştu. 

‘LEYLA GÜVEN İRADEMİZDİR’

Güven'in tutuklanmasının Hakkari halkının iradesine saldırı ve saygısızlık olduğunu söyleyen Ömer Namoğlu, "Bizler Hakkarililer olarak 100 bin oyla Sayın Güveni meclise bizi temsil etmesi için yolladık. O bizim başımızın tacıdır. Her zaman onun arkasındayız. Demokrasiyi savunduğunu söyleyen ve vekillerimizi alıp zindanlara koyan zihniyeti de kınıyoruz. Hiçbir zaman irademizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Leyla Güven'in Kürt kadın mücadelesindeki yerine dikkati çeken HDP il yöneticisi Sinem Seven, "Leyla Güven kadın mücadelesinin öncülerinden. Sayın Güven hem Kürt kadın mücadelesinde hem de Kürt halkının irade temsilyetinde büyük görevler almış bir şahsiyettir. Ve Hakkari halkının 100 bin oyunu almış bir milletvekilidir. Leyla Güven kadının ve Kürt halkının iradesidir. Meclis'te bir avuç insanın ellerini kaldırıp indirmesiyle bu gerçek değişmez. AKP ve MHP faşist bloğunu lanetliyoruz ve yapılanları kabul etmiyoruz" diye konuştu.  

KADIN KAZANIMLARINA SALDIRI

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Hümeyra Armut ise yapılanların Kürt halkının ve kadınların kazanımlarına saldırı olduğunu söyledi. Meclis'teki kadın sayısının en fazla HDP'de olduğunu hatırlatan Armut, şöyle devam etti: "Yapılanlar kadın haklarına saldırıyla birlikte bu halkın iradesini kabul etmemedir. Yapılanlar tamamen hukuksuzluktur ve ahlaki değerlerden yoksun olmanın göstergesidir. Daha geçen gün vekil transferlerinin halkın iradesine saygısızlık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, bu gün onbinlerce oy almış milletvekillerimizin vekilliklerini düşürerek, cezaevine atıyor. Bu Meclis iradesini, halk iradesini yok saymaktır. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar