Rektör: Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzdır

Rektör: Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzdır
Akit Tv'de konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı çıkmanın haram olduğunu savundu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Akit TV'de katıldığı bir programda "İslami olarak Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farzı ayndir karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır" dedi.
 
Fatin Dağıstanlı’nın sunduğu "Pazar Manşeti"ne konuk olan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Erdoğan yalnız mı?" sorusu üzerine, "Elbette yalnız FETÖ’yle mücadelede yalnız. Başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili Cumhurbaşkanımız. Bu yetkileri de kullanması konusunda bu etrafındaki ekiple olur. Cumhurbaşkanımız bir insan sonuçta" dedi. 

Erdoğan’ın yanlışlarını da bir şekilde dile getirmek gerektiğini ama esas olanın "Cumhurbaşkanı'na itaat  etmek" olduğunu savunan Taşaltın, "Ben şunu söylemek istiyorum: İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farzı ayn’dir. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır. İşler yanlış gidiyorsa söylememiz de gerekiyor. İtaat etmek tamam biz Cumhurbaşkanı’na itaat ediyoruz. Ama yanlışları da bir şekilde dile getirmek gerekiyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar