Hatay Valisi yaşamını yitiren asker sayısının 33 olduğunu açıkladı

Hatay Valisi yaşamını yitiren asker sayısının 33 olduğunu açıkladı
'İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır.'

Suriye'nin İdlib kentindeki gerilim ve çatışmalar şiddetlendi. Ankara'da yoğun toplantı trafiği yaşanırken ilk resmi açıklama Hatay Valiliği'nden geldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur.

Yaralılarımız var, ağır yaralılarımız var. Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye aldık. Hatay'daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor" açıklamasını yaptı. Vali Doğan daha sonra bu sayının 22'ye çıktığını duyurdu. 

Hatay Valisi Doğan gece saat 3:45 civarından yaptığı son açıklamada ise hayatını kaybeden asker sayısının 33 olduğunu belirtti. Doğan, "Esed rejim güçlerinin saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan ağır yaralı olan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Diğer yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Şu an itibariyle 32 yaralımız var ve bu yaralı askerlerimizin hiçbirinin hayati tehlikesinin olmadığını söyleyebilirim.Bu yaralılarımızın bütün tedavileri sağlık personelimiz tarafından yerine getirilmektedir." ifadelerini kullandı.

"HASTANELERİN ETRAFINDA YIĞILMA OLMASIN"

Hatay Valisi Doğan, "Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum" dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise İdlib’de yaşamını yitiren asker sayısının 34 olduğunu duyurdu. 

SOHR'un açıklamasını Reuters da geçti. Reuters'ın haberinde en az 34 askerin hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Asker cenazelerinin ve yaralılarının bir kısmının Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne bir kısmının da Hatay Yeni Devlet Hastanesi'nde askeri araçlarla ve helikopterlerle taşındığı ve hastanelerin sivillere kapatıldığı iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar