Haziran'dan havuz medyasına karşı televizyon kapama eylemi

Haziran'dan havuz medyasına karşı televizyon kapama eylemi
Havuz medyasının muhalif seslere ve haberlere yer vermemesi bugün başlayacak eylemle protesto edilecek. Saat 20.00'den itibaren televizyonlarını kapatan yurttaşlar parklarda buluşacak.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala iktidar ve iktidara yakın medyanın muhalif seslere yer vermemesi bugün protesto edilecek. Muhalif seslere ve haberlere yer vermeyen havuz medyasına tepki olarak saat 20.00'den itibaren ekranlar kapatılarak parklarda buluşulacak.

Kampanyayı örgütleyen Birleşik Haziran Haraketi, 'Öyleyse KapatGitsin' başlığıyla yayımladığı açıklamada, "İktidardan rant kapma telaşı ile susturulmuş, havuza atlamış patronların televizyonlarına gücümüzü gösteriyoruz" denildi:

"Türkiye, AKP-MHP eliyle baskın bir seçime giderken medyada tek seslilik hâkim kılınmaya çalışıyor. AKP medyanın yüzde 96'sını kontrol ediyor. Televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda. Referandumda bu ülkenin en az yarısının oy verdiği HAYIR seçeneği nasıl yok sayıldıysa şimdi de T A M A M diyenlerin sesi kısılıyor. Öyleyse T A M A M! Biz bu ülkede üreten, düşünen, emeği ile geçinen, vergisini ödeyen milyonlarız. Gücümüzün farkındayız. İktidardan rant kapma telaşı ile susturulmuş, havuza atlamış patronların televizyonlarına gücümüzü gösteriyoruz."

 

 

"Bu akşam saat 20:00'da ’de milyonlar olarak televizyonları kapatıyoruz" diyerek yurttaşları havuz medyasına karşı ses çıkarmaya çağıran Haziran Hareketi, Twitter’da da #KapatGitsin etiketiyle başlayan eylem için de şu duyuruyu yaptı:

"Kapalı TV’lerimizin fotoğraflarını paylaşıp bu eşitsiz medya düzenini protesto ediyoruz. Artık milyonlar kazandıkları reklamlarını kaç kişiye yaparlar kendileri düşünsün. Haydi sen de #KapatGitsin"

 

 

TELEVİZYONLAR KAPATILACAK PARKLARDA BULUŞACAK

Kampanya kapsamında televizyonlarını kapatacak yurttaşlar parklarada buluşup kurulan 'halk kürsüleri'nde tepkilerini dile getirecek.

Öne Çıkanlar