HDP Ankara İl Eş Başkanı darp edilerek gözaltına alındı

HDP Ankara İl Eş Başkanı darp edilerek gözaltına alındı
Gözaltına alınan kişiler arasında Veli Saçılık da bulunuyor. Polis, gazetecilerin çekim yapmasını da 'sarı basın kartı yok' diyerek engelledi.

HDP Ankara İl Örgütü'nun HDP'li belediyelere kayyım atanmasına karşı yaptığı basın açıklamasına polis müdahale etti. İl Başkanı Vezir Coşkun Parlak ile sekiz partili darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara İl Örgütü'nün yaptığı açıklamaya, polis "valilik izni olmadığı" gerekçesiyle müdahale etti. Ablukaya alınan partinin il binasından çıkışlar da polis tarafından engellendi. 
 
Müdahale sırasında HDP Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polis, gazetecilerin çekim yapmasını da "sarı basın kartı yok" diyerek engelledi. Öte yandan polisler karşı binadan çekim yapan yurttaşları da görüntüye aldı. 
 
HDP Parti Meclisi Üyesi ve avukat Alişan Şahin, polisler tarafından yere yatırılarak, tesr kelepçelendi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi KHK’li Sosyolog Veli Saçılık da polisler tarafından gözaltına alındı.

Müdahale sırasında HDP üyeleri HDP Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan, Deniz Akil, Zeyno Bayramoğlu, Mehmet Şerif ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındı. Parti binası abluka altında tutulmaya devam ediyor. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar