HDP'den gözaltı kitapçığı: Haklarımız

HDP'den gözaltı kitapçığı: Haklarımız
'İktidar HDP’nin bu çoklu mücadelesine karşı adeta bir savaş halindedir.'

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ile Eğitim Komisyonu, gözaltı, arama, ifade verme ve yakalama süreçleri için kitapçık bastırdı.  
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ile Eğitim Komisyonu tarafından yapılan ortak çalışmayla "Gözaltı, arama, yakalama ve ifade verme süreçlerinde haklarımız" başlıklı kitapçık bastırıldı. Kitap partinin il ve ilçe teşkilatlarına gönderilecek. 
 
Kitapçığın giriş bölümünde, "Yaşamın her alanında eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barışı inşa etmek için her bir üyesi ile birlikte direnen partimiz, sermayenin, erkek egemen zihniyetin tahakkümüne karşı ‘yeni bir yaşamı’ savunur. Yeni yaşam tüm ezilenlerin emekçilerin, halkların, inançların ve doğanın özgürlüğünü esas alır. İktidar HDP’nin bu çoklu mücadelesine karşı adeta bir savaş halindedir. En çok da üyelerimize yönelik polis, yargı gücünü kullanarak partimizi çalışamaz hale getirmeyi hedeflenmektedir.
 
BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
 
Her bir üyemizi temel haklarını bilmeleri iktidarın bu zor aygıtlarına karşı duruşumuzu, savunmamızı da güçlendirecektir. Merkez hukuk komisyonumuzun katkıları ile hazırladığımız bu kitapçık özellikle gözaltı süreçlerinde haklarımızı bilmek ve bu sürecin takipçisi olma açısında da önemlidir. Gözaltına alınan alınacak olan her bir üyemizin alınma sebeplerinin politik olduğunu biliyoruz. İktidarın ayrımcılık ve keyfiyetine dayalı gözaltılarla mücadele için haklarımızı bilelim, birlikte mücadele edelim" denildi. 
 
Kitapçığın içerisinde, yakalama, tutanağın imzalanmaması, gözaltı, arama (adli arama) gibi başlıklar içerisinde neler yapılması gerektiğinin bilgilendirilmesi yapıldı.

Öne Çıkanlar