Tehdit edilen Başak Demirtaş'a sosyal medyada büyük destek

Tehdit edilen Başak Demirtaş'a sosyal medyada büyük destek
Başak Demirtaş’ın Vedat Yazıcı adlı şahsın cinsiyetçi saldırısına uğramasına tepki yağdı. HDP 'Yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var' derken, CHP de savcı ve hakimleri göreve çağırdı.

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın öğretmen eşi Başak Demirtaş’ın sosyal medyadan cinsel saldırıya maruz kalmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada aralarında hukukçu, milletvekili, sanatçı, gazeteci ve kadın örgütü temsilcilerinin de olduğu pek çok isim Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıya tepki gösterdi.

Vedat Yazıcı adlı şahıs Başak Demirtaş’ı hedef alarak cinsiyetçi paylaşımda bulundu. Bunun üzerine sosyal medyada "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketiyle pek çok kişi Demirtaş’a desteklerini dile getirerek, cinsiyetçi saldırıya tepki gösterdi. #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketi, Twitter'da en çok konuşulan gündem olarak birinci sırada yer aldı. 


Cinsiyetçi saldırıya dair bir açıklama yapan HDP Kadın Meclisleri, AKP-MHP iktidarının algı operasyonları sonucu, kendi yarattıkları troller aracılığıyla kadınlara cinsiyetçi saldırıların devam ettiği belirtilerek, "Dün de, sosyal medya üzerinden bir önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırı, AKP iktidarının yürüttüğü kadın düşmanı politikalarından kaynağını alıyor. Sevgili Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen saldırıdaki zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet ve dil, yozlaşmış, çürümüş çete dilidir" denildi.  

‘SALDIRI TÜM KADIN MÜCADELESİNEDİR’

Mevcut iktidarın yürüttüğü politikalarla kadın kazanımlarını hedef haline getirdiğinin vurgulandığı açıklamada "Biz kadınlar biliyoruz ki; mevcut iktidar, kadınların tüm kazanımlarını yürüttüğü politikalarla hedef haline getirdi. Dolayısıyla; bu saldırı aslında Başak Demirtaş şahsında tüm kadın mücadelesinedir. Bizler biliyoruz ki politik öznelere saldırı, ülkenin temel politikası haline getirildi. Bu saldırılar daha önce kadın mücadelesi yürüten kadınlar başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi kadın siyasetçilere de yapıldı" ifadelerine yer verildi.

‘BAŞAK DEMİRTAŞ'IN YANINDA GÜÇLÜ BİR KADIN ÖRGÜTLÜLÜĞÜ VAR'

"Saldıranlar başta olmak üzere iktidar şunu bilsin ki; Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadına, iradesine yönelik saldırılara karşı mücadelemizi daha fazla yükselteceğiz" denilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu saldırı yaşanan süreçten ve partimizin kadın mücadelesinden de bağımsız değildir. Geçen hafta başlattığımız Kadın Mücadelesi Her Yerde kampanyası sürecine denk gelmesi tesadüf değildir. İktidar; hazmedemediği mücadelemize işte bu yöntemlerle saldırı gerçekleştiriyor. Tam da bu noktada Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek tüm kadınları; cinsiyetçi, ataerkil, faşist, kadın düşmanı politikalarına karşı birlikte olmaya çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz; biz kadınları yaşatacak olan dayanışmamız ve birlikte mücadelemizdir. Bizim gündemimiz troller değil, daha fazla mücadele, daha fazla direniş, daha fazla dayanışmadır.

Saldıranlar başta olmak üzere iktidar şunu bilsin ki; Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadına, iradesine yönelik saldırılara karşı mücadelemizi daha fazla yükselteceğiz."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada pek çok isim "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketiyle cinsiyetçi saldırıya tepkisini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke" ifadelerini kullandı.


Demirtaş’a yönelik tehdide sosyal medyada verilen tepkiler şöyle:













AKP'Lİ TAYYAR DA TEPKİ GÖSTERDİ: AHLAKSIZLIK, YASAL İŞLEM YAPILMALI

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan Vedat Yazıcı adlı şahsın AKP’li Mahir Ünal'ın başlattığı ve sosyal medyada "etik farkındalık" adı altında hesaplara eklenen 'Yeşil nokta' sembolünü kullandığı görülürken, AKP’li Şamil Tayyar da saldırıya tepki gösterdi. Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen yeşil işaretin provokatif hesapların sığınağı olduğunu belirten Tayyar, "Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır.İnanıyorum, toplumun birleşme yerleri ne jilet atanların son dönemde artan provokatif oyunu yine bozulacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar