HDP’li Bürçün: Belediye Başkanı, belediyeye eş, dost ve akrabalarını atama furyası başlattı

HDP’li Bürçün: Belediye Başkanı, belediyeye eş, dost ve akrabalarını atama furyası başlattı
Bingöl Belediyesi'nde kadrolaşma ile ilgili tartışmalar sürüyor. Belediye Başkan yardımcısının oğlunun ardından Belediye başkanı ve AKP Milletvekilinin yeğenlerini de işe alındı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Bingöl’de AKP’de olan belediyede kadrolaşma iddiaları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yaklaşık iki ay önce Zabıta Memuru alım ilanında; "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" ile "İnşaat Mühendisliği" şartı araması ile gündeme gelen belediye, tepkiler üzerine alımları durdurdu ancak kadrolaşma iddiaları devam etti. Bu iddiaların nedeni, işe alınanlardan birinin Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir'in oğlu olmasaydı.
 


HDP’Lİ BÜRÇÜN LİSTEYİ AÇIKLADI

Ancak alımlar bununla sınırlı kalmadı. HDP Bingöl Belediyesi Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün, belediye yönetiminin kendilerine yakın olan kişileri işe almaya devam ettiğini belirterek, işe alınanların listesini açıkladı.

LİSTEDE YOK YOK

Bürçün’ün açıkladığı mühendis alımlarına ilişkin listede 10 kişinin ismi yer alıyor. Listede Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın yeğeni, AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek’in yeğeni, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir’in oğlu,  AKP’li meclis üyesinin kardeşi, seçimde AKP’den encümen adayı olan bir kişi, Bingöl Orman İl Müdürünün yeğeni ve AKP İl Başkan Yardımcısının yeğeninin ismi bulunuyor.

BÜRÇÜN: BAŞKAN VE YANDAŞLARI LİYAKAT VE EŞİTLİK İLKESİNİ UNUTTU

Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın başkanlık yaptığı belediyeye eş, dost, akrabalarını atama furyası başlattığını ifade eden Bürçün, bu konuyu defalarca meclis toplantılarında gündeme getirdiklerini söyledi. Belediyede halkın kaynaklarının muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Bürçün, "Halkın, yetimin ve kimsesizlerin hakkına fütursuzca el uzatan, gasp eden belediyeyi kendi aile şirketine döndürmeye çalışan AKP Bingöl belediye başkanı, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve kendi parti yöneticilerin çocuklarının ve akrabalarının isimlerinin olduğu listeleri paylaştık. Liyakat ve eşitlik ilkesini unutan Başkan ve yandaşlarının yaptıkları etik değil. KPSS’de dirsek çürüten insanların, atanamayan çocukların vebalini kim ve kimler çekecek" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

BELEDİYEDEN ‘LİYAKATA GÖRE ALINDI’ SAVUNMASI

Bu açıklamalara Bingöl Belediyesi yazılı olarak cevap verdi. Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada işe alımlar savunuldu. İşe alımlar ile ilgili açıklama ile kurum ve kişilerin hedef gösterildiğinin iddia edildiği açılamada, listede isimleri bulunan AKP’li Başkan, Başkan Yardımcı, Milletvekili ve AKP yöneticilerinin birinci derece yakınlarının ‘liyakat ölçüsüyle’ işe alındığı savunuldu.

Gelinen aşamada sözleşmeli personel olarak girişleri yapılan mühendislerin, siyasi ideolojilerle işe alınmadığının ileri sürüldüğü açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Belirlenen pozisyonlar için kadrolu değil, sözleşmeli mühendis alımları gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli personel alımlarında ilan şartı olmadığı bilindiği halde gerçeklikle bağdaşmayan söylemlerle kurumumuz zan altında bırakılmaya çalışılmaktadır. Belediye Kanunu çerçevesinde yapılan alımlarda hiçbir usulsüzlük söz konusu olmadığı gibi liyakat şartı aranmıştır. Alımlar üzerinden kurum ve kişileri hedef gösteren zihniyet hizmet düşmanıdır."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar