HDP'li kadın vekiller Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti

HDP'li kadın vekiller Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti
Meral Danış Beştaş,Gezi Davası kararıyla Türkiye demokrasi güçleri ve aydınlarına, Kobane Davasıyla da Kürtlere gözdağı verilmek istendiğini söyleyerek mücadeleye devam edeceklerini belirtti

Yağmur KAYA 


+GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Dilşad Cambaz, Gezi Davası'ndan 18 yıl ceza alan Mücella Yapıcı, Mine Ezörden ve Çiğdem Mater'i Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. 

Barış Anneleri ve çok sayıda kadının katılımıyla ziyaret sonrası Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yapan vekiller, kadın dayanışmasının önemine dikkat çekti ve Gezi'yi savunmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Görüşmenin açık ve üç saat sürdüğünü söyleyen HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Gezi Davası kararının hukuksuz olduğunu vurguladı. "Ama bu mahkumiyet kararı sadece kağıt  üzerindedir" diyen Bektaş,  Gezi Davası kararlarını tanımadıklarını belirtti. 

'HAKLI OLMANIN VERDİĞİ GÜÇLÜLÜK HALLERİ VARDI'

Gezi Davası kararının hukuk, adalet, demokrasiyle bir ilgisinin olmadığının altını çizen Beştaş, "Arkadaşlarımız haklı olmanın verdiği bir güçlülük halleri vardı. Çok iyi gördük. Güler yüzlü, mutlulukla dışarda olan herkese selamlarını ilettiler. 

Gezi Davası bitmedi. Gezi nasıl milyonlarca insanın yan yana, el ele, dayanışma ve büyük bir mücadeleyle ördüğü bir protestoysa bugün de aynı mücadele devam ediyor" dedi. 

'GEZİ BİR ADALET VE DEMOKRASİ TALEBİDİR'

HDP olarak Gezi protestolarını savunduklarını kaydeden Beştaş, "Gezi bir demokrasi, adalet talebi; Gezi 'Tek Adam Rejimine' 'hayır' demektir" diye konuştu. 

O GÜN MHP'DE GEZİ'DEYDİ, ŞİMDİ ÖLÜ BALI TAKLİDİ YAPIYOR

Demokrasi ve adalet talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) de Gezi protestolarına katıldığına işaret eden Beştaş, "O gün MHP'de Gezi eylemlerinde idi ama bugün AKP ile kol kola olduğu için kendisi ölü balık taklidi yapmaya, sanki Gezi'de o değilmiş gibi konuşmaya devam ediyor. Ama gerçekler saklanamaz, örtülemez. Hakikatleri hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bugün Gezi Davası üzerinden Türkiye demokrasi güçleri, aydınlar ve bütün itiraz edenlere bir gözdağı verilmek isteniyor. Kobane davası üzerinden de Kürtlere gözdağı verilmek isteniyor. Biz mesajı aldık ama bu mesaja yanıtımız da çok net: Bir adım geri adım atmadan mücadeleye devam edeceğiz. Hem Gezi'yi savunmaya hem IŞİD vahşetine, çetesine karşı halkın mücadelesinin mutluluğunu savunmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Gezi Davası'na ilişki kamuoyunda var olan tepkilerin, dayanışmanın devam ettiğini ve büyüyerek devam edeceğini gayet iyi biliyoruz" dedi. 

 

Öne Çıkanlar