HDP'li Kaya ve Gergerlioğlu hakkında Gare soruşturması

HDP'li Kaya ve Gergerlioğlu hakkında Gare soruşturması
HDP'li milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında alıkonulan 13 kişinin öldüğü Gare operasyonu paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiği TSK'nin Garê operasyonuyla ilgilii paylaşımları nedeniyle HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında "(Esir kampını TR bombaladı) ve benzeri paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşların görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntüleri yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi kapsamında, terör örgütü propagandası yapmak; Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi kapsamında ise Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldığı" kaydedildi.

Diğer yandan açıklamada "Tespiti yapılan paylaşımlarla ilgili olarak; 27. dönem Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ayrıca soruşturma başlatılmıştır" denildi.

GERGERLİOĞLU: GERÇEĞE SORUŞTURMA AÇSAN NE OLUR?

Gergerlioğlu hakkında soruşturma açılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda "Gerçeğe soruşturma başlatsan ne olur?" diyerek şunları dile getirdi:

"Hayat, barış isteğine soruşturma açsan ne olur?

Bu ülkede "çocuklar ölmesin,analar ağlamasın" demek mi suç?

Çözüm arayana da soruşturma ha?

Dediğimiz belli!

Ölümlere üzülüyoruz, çözüm olabilirdi, bu mu soruşturmalık?

MV'e başvurmak mı?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar