HDP’li Piroğlu: Gelecek Türkiye hayalimiz, muhalif partilerle aynı yerde durmuyor

HDP’li Piroğlu: Gelecek Türkiye hayalimiz, muhalif partilerle aynı yerde durmuyor
Artı Gerçek TV’nin YouTube kanalında gazeteci Canan Kaya’nın hazırlayıp sunduğu 'Ya Sorulmasaydı?' programının bu haftaki konuğu HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Artı Gerçek TV’de yayınlanan "Ya Sorulmasaydı?" programında gazeteci Canan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Programda, 6 muhalefet partisinin yer aldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem toplantısında HDP’nin neden yer almadığı sorusuna "Aslında bu sürece bakışımızı geçtiğimiz hafta yayınladığımız bir deklarasyonla duyurduk. Bu deklarasyon da HDP’nin bugün durduğu, yarın da duracağı yeri tarif etmesi açısından kritik bir öneme sahipti. Dolayısıyla HDP en baştan Cumhur İttifakı’nın karşısında olduğunu deklare etti zaten" dedi. 

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA NET BİR İFADE ORTAYA KOYMADILAR'

Piroğlu, açıklamalarının devamında toplantı ile ilgili şu ifadeleri sözlerine ekledi: 

"Aslında bizim bu toplantılarda yan yana gelmememizin altında yatan nedenlerden birisi, gelecek Türkiye hayalimizin muhalif partilerle aynı yerde durmamasından kaynaklanıyor. Mesela Kürt sorununun çözümü konusunda ne dediklerini tam olarak ortaya koymuş değiller."

'BAŞAK DEMİRTAŞ’IN SESİNDE DEMİRTAŞ’IN SESİNİ DUYUYORLAR'

Cezaevinde tutuklu olan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi, öğretmen ve yazar Başak Demirtaş’ın FOX’ta İsmail Küçükkaya’nın yayınına konuk olmasının ardından RTÜK’ün kanala yönelik inceleme başlatmasını da değerlendiren Piroğlu, şu sözleri dile getirdi:

"Sayın Başak Demirtaş’ın programa çıkması bu ablukanın kırılması açısından ne kadar önemliyse, iktidarın gösterdiği tepki de kendi açısından o kadar olağan aslında. Çünkü Başak Demirtaş’ın sesinde Sayın Selahattin Demirtaş’ı görüyorlar ve HDP’nin sesinin duyulması konusunda ciddi kaygı ve sıkıntıları var."

 

Öne Çıkanlar