HDP'li vekiller 'yasaklara' karşı yürüdü: Sokaklar bizim

HDP'li vekiller 'yasaklara' karşı yürüdü: Sokaklar bizim
HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç, kentteki eylem ve etkinlik yasağına rağmen parti binalarının bulunduğu sokağın kapatılmasına tepki amaçlı yürüdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı, bugün bir kez daha çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden aileler için polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı. HDP'liler, bin 600 günü aşkın bir süredir tüm eylem ve etkinliklerin yasaklı olduğu kentte, parti binalarının önünün kapatılmasına tepki gösterdi. 

Aralarında HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç'ın da bulunduğu bir grup partili, sokağın kapatılması üzerine kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'ndan Van Valiliği önüne kadar yürüdü. HDP'li milletvekilleri, yürüdükleri sırada sık sık yasaklara tepki gösterdi.

SARISAÇ: SOKAKLAR BİZİM

Polisler tarafından ablukaya alınan HDP'liler daha sonra Sanat Parkı'na geçti. Burada konuşan HDP'li Sarısaç, binalarının ablukaya alınmasının tek nedeninin halktan koparılmaya çalışması olduğunu kaydetti. 

Kentin birçok sorununun bulunduğunu kaydeden Sarısaç, "Partimizi her gün yüzlerce polisle ablukaya alarak susturabileceklerini düşünüyorlar. Daha önce de söyledik; HDP 4 duvar arasında sıkışmış bir parti değildir. HDP gücünü halklardan alıyor. HDP bu sokakların ve halkın partisidir. Van’da bin 500 günü aşan bu yasakları halkımıza anlatacağız. Binalar AKP’nin olsun, halk ve sokaklar bizimdir" şeklinde konuştu.

HDP’liler, daha sonra Cumhuriyet caddesinde tekrardan yürüyüş yaptı. Feqîyê Teyran Parkı önüne yaklaşan HDP’lilerin önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polislerin bu sırada parkı boşaltmaya çalışması çevredekilerin tepkisine neden oldu. Birçok kişi alkışlarla HDP'lilere destek verdi. Partililer, bir süre sonra eylemlerini sona erdirdi. (MA)

 

Öne Çıkanlar