HDP'lilerden Deniz Poyraz için mitinge çağrı: Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting bir başlangıç

HDP'lilerden Deniz Poyraz için mitinge çağrı: Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting bir başlangıç
İzmir’in ilçelerinde ve Aydın’da yapılan mitinge çağrı çalışmalarında HDP’liler, baskılara, yasaklara, parti kapatmalara ve katledilen Deniz Poyraz için tüm yurttaşları mitinge davet etti.

Gündoğdu Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, "Bize faşizmin en karanlık yüzünü gösteriyorlar. Bu miting bizim için bir başlangıçtır. HDP, bu iktidarı demokratik yollarla götürene kadar mücadelesini sürdürecektir" dedi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yarın yapılacak "Demokrasi için bir nefes" miting çalışmaları bugün de gün boyu sürdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz, doğa talanı, yolsuzluk, artan yoksulluğa karşı Gündoğdu Meydanı’nda yapılması planlanan mitinge ilişkin HDP milletvekilleri ve demokrasi güçleri tüm gün sokak sokak, pazar pazar bildiri dağıtarak, yurttaşları mitinge davet etti.

İzmir’in ilçelerinde ve Aydın’da yapılan mitinge çağrı çalışmalarında HDP’liler, baskılara, yasaklara, parti kapatmalara ve katledilen Deniz Poyraz için tüm yurttaşları mitinge davet etti.

‘HER KATLİAMIN AMACI VAR’

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ile HDK İzmir İl Eşsözcüsü Sabri Gül, Bayraklı ilçesinde esnaf ve Karlıova Yedisu Derneği'ni ziyaret etti. Deniz Poyraz katliamının planlı ve bilinçli bir şekilde yapıldığını söyleyen Taşçıer, katliamlarla halkı korkutup sindirmek istediklerini söyledi. Yapılan her katliamın amacı ve hedefinin olduğunu söyleyen Taşçıer, "Vedat Aydın katliamı da öyle oldu. Onun katledilmesiyle binlerce faili meçhul cinayetler işlendi. O nedenle Deniz'in katledilmesi de bu politikaların bir sonucudur" dedi. Taşçıer, yapılan kirli planları bozmak, katliamların önüne geçmek için yarın herkesin mitinge gelerek, cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Dernek yöneticileri de kendilerini yapılan ziyaretten memnun olduklarını, yaşanan katliamlara karşı sadece HDP'nin karşı çıkma sorumluluğu olmadığını herkesin asli görevi olduğunu söyledi. Karlıova Dernek yöneticileri yarın miting alanında olacaklarını belirtti.

‘BU MİTİNG BAŞLANGIÇ’

Aliağa ilçesinde çalışma yürüten HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve HDP’liler sokak sokak ev ev bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Aliağa köyleri ve Helvacı Beldesi’nde halk buluşmasında konuşan Özgüneş, "Bize faşizmin en karanlık yüzünü gösteriyorlar. Bu miting bizim için bir başlangıçtır. HDP, bu iktidarı demokratik yollarla götürene kadar mücadelesini sürdürecektir. Bu yüzden sizleri yarın mitinge bekliyoruz" dedi.

SOKAK SOKAK ÇALIŞMA

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de Konak ilçesinde bulunan Levent Halk Pazarı’nda esnaf ve ev ziyaretlerinde bulundu. İpekyüz, yurttaşlarla sohbet ederek, herkesi mitinge davet etti.

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, Karabağlar ilçesinde ev ziyaretleri, esnaf ve pazarlarda yurttaşları mitinge davet etti.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve demokrasi güçleri Seferhisar’da mitinge çağrıda bulundu. Burada esnafları gezen HDP’liler, kendilerine yönelik baskıları, demokrasi güçlerinin hedef alınmasını anlattı. Ersoy, herkesi ülkedeki gidişe dur demek için miting alanında yer almaya davet ettiklerini belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar