Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 tedavisinde artık kullanılmayacak

Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 tedavisinde artık kullanılmayacak
Sağlık Bakanlığı tedavi rehberinden hidroksiklorokin ilacını çıkardı.

Sıtma hastalığı tedavisinde kullanılan ve Coronavirus tedavisinde de verilen hidroksiklorokin ilacı Sağlık Bakanlığı Covid-19 tedavi rehberinden çıkarıldı. Söz konusu ilacın yan etkileri ve tedaviye katkıda bulunup bulunmadığı uzun süredir tartışılıyordu.

1 MİLYON KUTU DEPOLANMIŞTI

15 Nisan 2020 tarihindeki basın toplantısında hidroksiklorokini dünyada en yaygın kullanan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütün vakalara ve şüpheli vakalara hidroksiklorokin başladıklarını, bu ilacın diğer ülkelerde ancak ciddi durumdaki hastalara verilmesine karşılık kendilerinin en erken aşamada kullandıklarını övünerek açıklamış ve tedavideki başarılarını da buna bağlamıştı.

Koca, "Türkiye tedavide farklı bir yaklaşıma sahip. Hiçbir ülke pozitif, şüpheli tüm vakalarda Hidroksiklorokin ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çin’den getirilen Favipiravir’ini de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok" demişti.

Dünya Sağlık Örgütü de (WHO), 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada hidroksiklorokinin yan etkilerinin yanı sıra tedavide herhangi bir etkinliğinin olmadığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar